Wouter Hoeffnagel - 03 augustus 2023

AWS gaat kosten voor IPv4-adressen doorberekenen aan klanten

Amazon Web Services (AWS) rekent vanaf volgend jaar kosten door aan klanten voor het gebruik van IPv4-adressen. Het stelt hierdoor genoodzaakt te zijn door de groeiende schaarsheid aan IPv4-adressen. Het wil klanten hiermee motiveren IPv6-adressen te gebruiken.

AWS gaat kosten voor IPv4-adressen doorberekenen aan klanten image

IPv4-adressen zijn officieel sinds vier jaar geleden op. Dat betekent in de praktijk dat wie een nieuw publiek IPv4-adres wil aanvragen, hiervoor afhankelijk is van adressen die worden teruggehaald van organisaties. Denk hierbij aan partijen die hun activiteiten staken of organisaties die zelf migreren naar IPv6, en hun IPv4-adressen hierdoor niet meer nodig hebben.

AWS stelt dat de kosten voor het bemachtigen van een IPv4-adres hierdoor in de afgelopen vijf jaar met 300% is gestegen. Het wil deze kosten doorberekenen aan klanten. "Deze wijziging reflecteert onze eigen kosten en is daarnaast bedoeld om je te motiveren iets terughoudender te zijn met het gebruik van IPv4-adressen, en te denken aan het versnellen van je omarming van IPv6 als modernisatie- en conservatiemaatregelen", meldt AWS Chief Evangelist Jeff Barr in blogpost.

Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024 Vertiv BW 17-10 tm 31-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!