Wouter Hoeffnagel - 03 augustus 2023

Brits ministerie van Defensie onderzoekt uitlekken e-mails naar Mali

Het Britse ministerie van Defensie onderzoekt een klein aantal e-mails die gericht waren aan het Amerikaanse leger, maar door typefouten mogelijk in handen zijn gevallen van de Malinese overheid. Het gaat hierbij in sommige gevallen om gevoelige communicatie.

Brits ministerie van Defensie onderzoekt uitlekken e-mails naar Mali image

Dit maakt het ministerie zelf bekend. Mali is een bondgenoot van Rusland, wat het uitlekken van e-mailverkeer extra pijnlijk maakt. Het beheer van het topleveldomein .ml is sinds korte tijd weer in handen van Mali, terwijl dit eerder in beheer was van Mali Dili. Door het aflopen van het contract hiervoor is dit beheer sinds kort weer in handen van de Malinese overheid.

'Miljoenen e-mails verkeerd verstuurd'

De Nederlander Johannes Zuurbier, directeur van het bedrijf Mali Dili, waarschuwde onlangs al dat een miljoenen e-mails van het Amerikaanse leger gericht aan het topleveldomein .mil in de praktijk op het topleveldomein .ml terecht komen door typefouten.

Het Britse ministerie van Defensie meldt nu op X, dat voorheen Twitter heette, dat 'minder dan twintig routinemails' zijn verzonden naar een incorrect domein. Het stelt hierbij zeker te zijn dat de operationele veiligheid niet in gevaar is geweest en technische gegevens niet zijn uitgelekt.

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!