Wouter Hoeffnagel - 04 augustus 2023

AP roept gemeente Almere over belangenverstrengelingen privacytoezichthouder

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en de ombudsman roepen de gemeente Almere op het matje wegens mogelijk belangenverstrengeling. De functionaris gegevensbescherming is in de gemeente ook verantwoordelijk voor het opstellen van het privacybeleid.

AP roept gemeente Almere over belangenverstrengelingen privacytoezichthouder image

Het lokale 1Almere meldt dat de AP met de gemeente Almere in gesprek wil over de kwestie. Op basis van dit gesprek beoordeelt de toezichthouder of verdere stappen nodig zijn. Zo kan de AP een boete opleggen. De ombudsman wijst erop dat bij een grote gemeente als Almere het interne toezicht 'klip en klaar oafhankelijk' moet zijn.

De gemeente Almere bevestigt tegenover de lokale media dat het vragen heeft gekregen van de ombudsman. Na de zomervakantie reageert de gemeente op deze vragen.

De gemeente Amsterdam is in mei eveneens op het matje geroepen door de AP voor een vergelijkbare situatie. Ook hier houdt de persoon dit het privacybeleid van de gemeente opstelt hierop in de praktijk ook toezicht. Ook in het geval van de gemeente Amsterdam wil de AP in gesprek gaan over de kwestie.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!