Redactie - 07 augustus 2023

Rechter schrapt deel aanklachten in zaak tegen Google

Een rechter schrapt een deel van de aanklachten in een rechtszaak tegen Google. De aanklagers hebben onvoldoende aangetoond dat de zoekresultaten van Google schade toebrengen aan concurrenten.

Rechter schrapt deel aanklachten in zaak tegen Google image

De zaak draait om zoekresultaten die Google internetgebruiker serveert. Het zou gebruikers het hiermee moeilijker maken alternatieve zoekmachines te vinden. De rechter oordeelt echter dat de aanklagers dit onvoldoende hebben onderbouwd en schrapt de aanklacht daarom.

Ook andere aanklachten van tafel

Daarnaast zet de rechter de streep door verschillende aanklachten gerelateerd aan deals die Google sloot voor onder meer zijn Android-besturingssysteem, Google Assistant en Internet of Things-devices. Denk daarnaast aan aanklachten gerelateerd aan het Android Open Source Project.

De focus in de zaak ligt op het vooraf instellen van Google als zoekmachine op Android-smartphones van fabrikanten. Hiermee zou Google concurrerende zoekmachines benadelen. Deze aanklacht blijft overeind staan. Wel heeft de rechter al laten weten dat hij meer bewijzen wil zien voordat hij een oordeel wil vellen over de deals van Google met smartphonefabrikanten.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!