Wouter Hoeffnagel - 09 augustus 2023

Namen van alle Noord-Ierse politieagenten uitgelekt

De namen van alle medewerkers van de Noord-Ierse politie liggen op straat door een datalek. In totaal zijn zo'n tienduizend werknemers waaronder politieagenten getroffen.

Namen van alle Noord-Ierse politieagenten uitgelekt image

De gegevens zijn uitgelekt via de website What Do They Know, dat overheidsdocumenten publiceert. De BBC meldt dat de gegevens op deze website terecht zijn gekomen. Naast achternamen en initialen waren ook de locaties waar werknemers werken zichtbaar, evenals hun functie. De gegevens zijn inmiddels van What Do They Know verwijderd.

Verkeerde informatie meegestuurd

De fout is ontstaan na een informatieverzoek via de Freedom of Information (FoI) wetgeving. Deze wet maakt het mogelijk overheidsgegevens op te vragen. De politie ontving een verzoek om informatie te delen over het aantal werkzame mensen bij de organisatie, evenals hun functie. Bij het verstrekken van deze gegevens is ook een tabel met onder meer namen van werknemers meegestuurd.

De Noord-Ierse politiebond is niet te spreken over het datalek. Het spreekt over een lek van 'monumentale omvang'. De politieleiding meldt in een verklaring het lek zeer serieus te zijn en een onderzoek te zijn gestart. Alle getroffen medewerkers zijn inmiddels geïnformeerd.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!