Wouter Hoeffnagel - 16 augustus 2023

Microsoft: Gebruikers mogen beperkingen rondom Microsoft-AI niet omzeilen

Gebruikers mogen beperkingen die Microsoft rondom zijn AI-producten oplegt niet omzeilen. Ook legt het bedrijf reverse engineering aan banden.

Microsoft: Gebruikers mogen beperkingen rondom Microsoft-AI niet omzeilen image

Dit blijkt uit de vernieuwde gebruikersvoorwaarden die Microsoft presenteert voor zijn producten en diensten. Hierin besteedt het Amerikaanse techbedrijf expliciet aandacht aan AI. Gebruikers zijn verplicht met de voorwaarden akkoord te gaan; wie niet akkoord gaat moet zijn Microosft-account sluiten voordat de voorwaarden op 30 september van kracht worden.

Meer duidelijkheid en transparantie bieden

De aangepaste gebruikersvoorwaarden zijn aangekondigd in een e-mail. Het bedrijf stelt met de aanpassingen zijn voorwaarden te willen verduidelijken en transparanter te willen maken.

Microsoft legt in de voorwaarden expliciet het opzettelijk omzeilen van beperkingen op de toegang tot, het gebruik van of de beschikbaarheid van diensten. Ook verbiedt het Amerikaanse bedrijf reverse engineering, waarbij de broncode wordt geanalyseerd om de werking tot in detail te achterhalen. Ook legt Microsoft het scrapen van data aan banden en mogen AI-diensten van Microsoft niet gebruikt worden voor het creëren, trainen of verbeteren van andere AI-diensten.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!