Witold Kepinski - 23 augustus 2023

IBM kondigt generative AI mogelijkheden aan voor watsonx

IBM kondigt watsonx Code Assistant for Z aan. Dit nieuwe product, ondersteund door generative Artificial Intelligence (AI), gaat de vertaling van COBOL naar Java op IBM Z versnellen en tegelijkertijd de productiviteit van ontwikkelaars verhogen. Het product is ontworpen om de modernisering van COBOL-toepassingen te versnellen.

IBM kondigt generative AI mogelijkheden aan voor watsonx image

Watsonx Code Assistant for Z is een nieuwe toevoeging aan de watsonx Code Assistant productfamilie, naast IBM watsonx Code Assistant voor Red Hat Ansible Lightspeed, dat later dit jaar wordt uitgebracht. 

De  oplossingen worden aangedreven door IBM's watsonx.ai code model, dat kennis heeft van 115 programmeertalen en geleerd van maar liefst 1,5 biljoen tokens. Met 20 miljard parameters streeft dit model ernaar een van de meest omvangrijke generatieve AI-basismodellen te worden voor geautomatiseerde codeerprocessen. 

Na verloop van tijd zal het watsonx Code Assistant-productportfolio verder worden uitgebreid om ondersteuning te bieden voor andere programmeertalen. Dit is bedoeld om de tijdsduur tot waarde bij modernisering te verkorten en de groeiende vaardigheidsuitdagingen onder ontwikkelaars aan te pakken. 

Het product zal naar verwachting beschikbaar zijn in het vierde kwartaal van 2023.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!