Witold Kepinski - 29 augustus 2023

Commvault en AWS breiden samenwerking uit

Commvault, speler in oplossingen voor databescherming voor moderne internationale ondernemingen, maakt een uitbreiding bekend van de samenwerking met Amazon Web Services, Inc. (AWS). Dit komt door Commvaults’s deelname aan het AWS Independent Software Vendor (ISV) Workload Migration Program (WMP) en het behalen van verscheidene AWS Service Ready Program erkenningen. In het kader van het laatstgenoemde programma is Commvault erkend en benoemd als een AWS Graviton Ready, AWS PrivateLink Ready en Amazon Linux Ready partner voor zijn oplossingen voor back-ups en gegevensherstel.

Commvault en AWS breiden samenwerking uit image

De geïntensiveerde samenwerking tussen Commvault en AWS biedt gedeelde klanten eenvoudige toegang tot brancheleidende databeschermingsfunctionaliteit. Deze is speciaal ontwikkeld voor het beveiligen en herstellen van data in clouds en hybride omgevingen. Met het AWS WMP kunnen organisaties sneller overstappen naar AWS dankzij een promotiepuntensysteem waar zij voordeel uit kunnen halen, advies en vakkundige technische ondersteuning. Samen met de geautomatiseerde en schaalbare workflows van Commvault zorgt dit voor een vereenvoudigde en betaalbaarder migratie naar AWS. Organisaties kunnen op die manier sneller profiteren van de flexibiliteit, schaalomvang, beveiliging en het prestatievermogen van de cloud van Amazon. Dankzij de native ondersteuning van Commvault voor AWS-diensten, krachtige automatisering en mogelijkheden voor het stroomlijnen van de kosten kunnen organisaties naadloze bescherming voor hun AWS workloads realiseren. Dit vereenvoudigt cloudprocessen en zorgt voor een forse reductie van de total ownership cost voor databescherming en gegevensherstel.

De oplossing van Commvault heeft na het doorlopen van rigoureuze tests door AWS partner solution architects de status van AWS Service Ready verkregen. Deze status betekent dat de oplossing aansluit op de zorgvuldig ingerichte architectuur van AWS en de best practices die AWS hanteert. Commvault heeft de Service Ready-status behaald voor de volgende AWS-diensten:

  • AWS Graviton Ready – biedt organisaties de beste prijs-prestatieverhouding op het gebied van databeheer dankzij de kracht van AWS Graviton-processors. De maximaal milieuvriendelijke processen van AWS Graviton maken ook duurzamer ondernemen mogelijk.
  • AWS PrivateLink Ready – maakt het mogelijk om het dataverkeer tussen virtual private clouds (VPC’s) van Amazon en omgevingen op locatie te beveiligen door te voorkomen dat data niet aan het internet wordt blootgesteld.
  • Amazon Linux Ready – biedt organisaties de rekenkracht van Amazon en de uiterst krachtige beveiliging van Amazon Linux om databescherming naar Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) en andere AWS-diensten te brengen.

“Commvault biedt al jarenlang uitgebreide cloud-native ondersteuning voor AWS-workloads. Deze software beschermt de data van klanten tijdens elke fase van hun overstap naar de cloud”, zegt Michael Fasulo, directeur Product Management bij Commvault. “Vandaag gaan we nog een stap verder door onze deelname aan het AWS ISV Workload Migration Program en de erkenning van onze softwareoplossing als AWS Graviton Ready, AWS PrivateLink Ready en Amazon Linux Ready. We werken samen met AWS om klanten op eenvoudige wijze toegang te bieden tot moderne en kostenefficiënte cloud-first databescherming voor hun AWS-workloads. Ze kunnen vanaf een centrale locatie beschikken over alles wat ze daarvoor nodig hebben.”

Het platform voor databescherming van Commvault is beschikbaar in de AWS Marketplace. Bepaalde migraties komen in aanmerking voor promotiepunten op basis van het AWS WMP. Neem voor meer informatie contact op met de lokale vertegenwoordiger van Commvault.

Gartner BW tm 02-11-2024 Vertiv BW 17-10 tm 31-10-2024
Axians 09/10/2024 - 22/10/2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!