Wouter Hoeffnagel - 29 augustus 2023

Investeringsmaatschappij brengt bod uit op BlackBerry

Het Amerikaanse investeringsbedrijf Veritas Capital heeft een overnamebod gedaan op BlackBerry, het Canadese bedrijf dat al voor de smartphonerevolutie internetgebruik op een mobiel apparaat bracht.

Investeringsmaatschappij brengt bod uit op BlackBerry image

In de vroege jaren 2000 waren BlackBerry’s nog een statussymbool voor onder meer bedrijfsleiders en politici. Maar sinds de komst van de smartphone, die internetgebruik op straat naar een bredere consumentenmarkt bracht, viel de Canadese fabrikant in ongenade. Eigen smartphones werden geen succes, en in 2016 stopte het bedrijf helemaal met het verkopen van eigen hardware.

Sindsdien houdt het zich bezig met software voor auto's en cybersecurity. En onderzoekt het, klaarblijkelijk, mogelijkheden om zichzelf en zijn brede portfolio van gepatenteerde technologie te koop te stellen. Volgens Reuters is dat nu gelukt. Veritas Capital, een New Yorkse investeringsmaatschappij, zou een overnamebod hebben uitgebracht voor het hele bedrijf. Dat was een van de richtingen waarin BlackBerry aan het kijken was: in mei kondigde het nog aan dat ook een uitverkoop van verschillende afdelingen tot de mogelijkheden behoorde.

In samenwerking met Data News

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Huawei BN+BW 05-09-2024 tm 13-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!