Wouter Hoeffnagel - 01 september 2023

Evides Waterbedrijf beschikt dankzij SoftwareOne over de juiste Microsoft licenties

SoftwareOne ondersteunt Evides Waterbedrijf bij de aanschaf van Microsoft-licenties. Het beschikt hierdoor de komende drie jaar over een pakket softwarelicenties dat is afgestemd op het gebruik en de behoefte van de organisatie. Naast een oplossing voor de huidige softwarebehoefte, biedt het gekozen licentiepakket ook ruimte om zelf interne apps te ontwikkelen die verdere groei en functionaliteiten mogelijk maken.

Evides Waterbedrijf beschikt dankzij SoftwareOne over de juiste Microsoft licenties image

Het aflopen van een enterprise agreement is vaak het ideale moment om de wensen, eisen en mogelijkheden op het vlak van software in kaart te brengen, meldt SoftwareOne. Evides Waterbedrijf, dat elke dag 2,5 miljoen inwoners en bedrijven in Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant van drinkwater voorziet, liet zich bijstaan door SoftwareOne om de contractonderhandelingen met Microsoft in goede banen te leiden. De software wordt gebruikt in 1.200 vestigingen.

'De juiste contracten'

“SoftwareOne wist waarover het ging. Dankzij hun inzet beschikken wij nu over de juiste contracten met Microsoft, zowel qua toepassing als qua aantallen," aldus Marco van Wanrooij, Head of Operations bij Evides.

SoftwareOne ondersteunde Evides met datascans, workshops en deskundig advies om een duidelijke baseline en IT roadmap te formuleren. Daardoor kreeg Evides inzicht in het huidige softwaregebruik, mogelijke pijnpunten en optimale inzet van licenties. Met dit inzicht kon Evides bewuste keuzes maken, zoals het kiezen van Microsoftlicenties die ruimte bieden voor de ontwikkeling van meer interne apps die passen bij de bedrijfsdoelstellingen.

Daarnaast bood SoftwareOne onafhankelijk advies en ondersteuning bij de onderhandelingen met Microsoft. Het anticipeert daarbij op de marktontwikkelingen, mogelijke kortingen en optimale contractvormen. Het resultaat van de samenwerking tussen Evides en SoftwareOne is een licentiepakket op maat, dat is afgestemd op de behoeften van Evides.

Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024 Vertiv BW 17-10 tm 31-10-2024
Freshworks BN + BW | Static Ad 9-3 | 14-10 tm 21-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!