Wouter Hoeffnagel - 06 oktober 2023

Atos benoemt Yves Bernaert tot nieuwe CEO

De raad van Bestuur van Atos benoemt Yves Bernaert (foto) tot CEO van de Atos Groep. De benoeming van Bernaert is met onmiddellijke ingang van kracht, al wordt zijn benoeming tot lid van de Raad van Bestuur wel nog voorgelegd aan de Jaarlijkse Algemene Vergadering van de Atos Groep. Caroline Ruellan neemt daarnaast ontslag als bestuurslid van de Groep. Als lid van het Nominations & Governance Committee wordt zij opgevolgd door Carlo d'Asaro Biondo.

Atos benoemt Yves Bernaert tot nieuwe CEO image

Atos rondde in juli 2023 zijn interne operationele splitsing van het bedrijf in twee afzonderlijke entiteiten af. Bernaert gaat prioriteit geven aan de succesvolle afronding van de volgende fasen van deze transformatie. De nieuwe CEO beschikt onder meer over expertise op het gebied van technologie en digitale transformaties.

Verantwoordelijk voor de Eviden-groep

Zodra binnen de Raad van Bestuur definitieve besluitvorming heeft plaatsgevonden om de splitsing van de Groep te bekrachtigen, is Bernaert exclusief verantwoordelijk zijn voor het leiden van de nieuwe Eviden-groep. Deze speler levert oplossingen voor digitale transformaties, onder meer op het gebied van digital, cloud, AI, cybersecurity en High Performance Computing.

Ook is Bernaert naast Paul Saleh, CFO van de Groep, verantwoordelijk voor de exclusieve onderhandelingen die onder toezicht van de Raad van Bestuur met EPEI plaatsvinden met als doel de voorgestelde transactie en geplande kapitaalverhogingen voor te leggen aan de Aandeelhoudersvergadering van de Atos Groep.

Nourdine Bihmane is verantwoordelijk voor Tech Foundations

Nourdine Bihmane is benoemd tot Directeur Général Adjoint van Atos en is in deze rol verantwoordelijk voor Tech Foundations. Philippe Oliva heeft besloten de Groep na een overgangsperiode te verlaten. Daarnaast is Diane Galbe is toegetreden tot het team van Tech Foundations.

de getalenteerde professionals van de Groep, heb ik er dan ook alle vertrouwen in dat we de uitdagingen die voor ons liggen en de huidige transformatie met succes kunnen uitvoeren."

Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024 Vertiv BW 17-10 tm 31-10-2024
Freshworks BN + BW | Static Ad 9-3 | 14-10 tm 21-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!