Wouter Hoeffnagel - 15 oktober 2023

E-bikefabrikant QWIC kiest voor GROW with SAP

De ontwikkelaar van e-bikes QWIC kiest voor SAP S/4HANA Cloud als nieuwe ERP-oplossing. Het integreert SAP S/4HANA Cloud hierbij met andere applicaties in het IT-landschap. Met behulp van de oplossing wil QWIC over een platform beschikken waarmee het continu nieuwe innovaties kan toevoegen aan zijn applicatielandschap.

E-bikefabrikant QWIC kiest voor GROW with SAP image

De implementatie van de oplossing is begeleid door SAP-partner Aiden. De keuze is op Aiden gevallen vanwege de focus van het bedrijf op S/4HANA Cloud en de ervaring met aanverwante oplossingen als Central Invoice Management, Robotic Process Automation en SAP Build apps.

Gebrek aan schaalbaarheid

QWIC is opgericht in 2006 en zag zich door een snelle groei in de afgelopen jaren geconfronteerd met een gebrek aan schaalbaarheid van het ERP-systeem. Daarnaast kampte QWIC met meerdere inefficiënties in de bedrijfsprocessen, veroorzaakt door verschillende technische beperkingen in het organisch gegroeide applicatielandschap. Daarom besloot QWIC op zoek te gaan naar een nieuwe ERP-oplossing die niet alleen bestaande uitdagingen kan adresseren, maar bovendien schaalbaar genoeg is om met de organisatie mee te groeien in de toekomst.

Michel Bruins, Head of IT bij QWIC: “Samen met Aiden trappen we de toekomst tegemoet met GROW with SAP voor snelgroeiende bedrijven. We kijken uit naar de potentie van SAP om ons bedrijf te transformeren en we zijn dankbaar dat Aiden ons begeleidt op deze spannende en enerverende reis.”

Meer grip op supplychain

Omdat QWIC de productie van haar e-bikes heeft uitbesteed aan externe partners wil de organisatie meer grip krijgen op de supplychain, om zo de planning en doorlooptijden te verkorten, de balans tussen vraag en aanbod verder te optimaliseren en de communicatie met logistieke dienstverleners te verbeteren. Tijdens het implementatieproject worden bovendien de bedrijfsprocessen van QWIC uitgebreid met onder andere end-to-end monitoring van onderaannemings-processen, de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Material Requirements Planning (MRP) & Available-to-Promise (ATP), en closed-loop-integratie met QWIC's logistieke dienstverleners.

Vertiv BW 17-10 tm 31-10-2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!