Redactie - 17 oktober 2023

Telegram wil content van Hamas niet censureren

Telegram is niet van plan content gerelateerd aan de oorlog tussen Israël en Hamas te censureren. Topman Pavel Durov verdedigt dit besluit door een onderscheid te maken tussen zijn platform en andere social media. Ook stelt Durov dat Telegram een belangrijk informatiekanaal kan zijn.

Telegram wil content van Hamas niet censureren image

Dit meldt de CEO van Telegram in een post op zijn platform. Durov stelt dat Telegram inmiddels met behulp van moderators en AI miljoenen stukjes schadelijke content van zijn platform heeft verwijderd. Tegelijkertijd staat het platform oorlog-gerelateerde content toe onder de categorie 'oorlogsgerelateerde berichtgeving'.

'Hamas waarschuwt Israëliërs via Telegram'

Durov stelt onder meer dat Hamas Telegram heeft gebruikt om inwoners van het Israëlische Ashkelon te waarschuwen voor raketaanvallen. "Helpt het sluiten van hun kanaal levens te redden - of brengt het meer levens in gevaar?", aldus Durov.

Durov stelt ook dat Telegram-gebruikers alleen content zien via groepen waarop zij zich zelf abonneren. De CEO gaat hierbij echter niet in op het feit dat content door Telegram-gebruikers kan worden gedeeld en zich zo snel over het platform kan verspreiden.

Telegram lijkt door de oorlog veel nieuwe gebruikers te trekken. Zo meldt Durov dat in de twee dagen die volgde op het uitbreken van de oorlog honderdduizenden nieuwe gebruikers uit Israël en de Palestijnse gebieden zich hebben aangemeld op het platform.

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!