Witold Kepinski - 22 november 2023

China geeft groen licht voor overname VMware door Broadcom

Broadcom en VMware hebben aangekondigd dat zij alle vereiste goedkeuringen van de regelgevende instanties hebben ontvangen en van plan zijn de activiteiten van Broadcom te sluiten rond de overname van VMware op 22 november 2023. China was het laatste land dat nog akkoord moest geven, dat is nu gedaan.

China geeft groen licht voor overname VMware door Broadcom image

Broadcom heeft goedkeuring gekregen voor juridische fusies in Australië, Brazilië, Canada, China, de Europese Unie, Israël, Japan, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Taiwan, het Verenigd Koninkrijk, en goedkeuring voor controle op buitenlandse investeringen in alle noodzakelijke rechtsgebieden. 

De Chinese State Administration for Market Regulation (SAMR zou akkoord hebben gegeven. De goedkeuring kwam slechts enkele dagen nadat de Chinese president Xi Jinping en de Amerikaanse president Biden elkaar ontmoetten op de APEC-top in de VS. Daar werd XI tijdens een aparte diner met Amerikaanse multinationals ook hartelijk ontvangen door Amerikaanse tech giganten zoals Apple ceo Tim Cook.

Volgens de Amerikaanse fusieregelgeving bestaat er geen juridisch obstakel voor de sluiting.

Naar verluidt heeft dat de overname van 69 miljard dollar impact hebben op een aantal werknemers van VMware, ook in Nederland.

Door: Witold Kepinski

 

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!