Cisco: Doel om miljard mensen te helpen jaar eerder dan gepland bereikt
Cisco maakt bekend zijn bedrijfsdoel om tegen 2025 een positieve impact te hebben op het leven van een miljard mensen een jaar eerder dan gepland te hebben gerealiseerd. Het wil de komende jaren zijn maatschappelijke impact en wereldwijde digitale toegang verder opschalen.
Het doel is in 2016 door CEO Chuck Robbins bekend gemaakt. Cisco investeerde onder meer in non-profitorganisaties via zijn Social Impact-subsidies en Networking Academy. Het helpt hen technologie te ontwikkelen en oplossingen te bieden voor kwetsbare, achtergestelde gemeenschappen over de hele wereld. Cisco werkte ook samen met lokale en nationale overheden om gemeenschappen te voorzien van IT-vaardigheden, het personeel van de toekomst te helpen ontwikkelen en digitale inclusie te bevorderen.
"Ons doel is om een inclusieve toekomst voor iedereen mogelijk te maken, en deze mijlpaal is een belangrijk moment in onze lange geschiedenis als een impactgericht bedrijf," aldus Fran Katsoudas, Executive Vice President en Chief People, Policy and Purpose Officer. "Het is een doel dat bijna tien jaar in de maak is, en we zijn verheugd om onze lessen, onze sterke punten en onze technologie te gebruiken om ons werk over de hele wereld te blijven opschalen."
Jaarlijkse Purpose Report
Cisco publiceert ook zijn jaarlijkse Purpose Report, dat de nieuwste impact, doelen en voortgang op het gebied van ESG beschrijft. Het rapport gaat onder meer in op ecologische duurzaamheid, sociale impact, digitale toegang, filantropie, toeleveringsketen, veiligheid en privacy, en diversiteit, gelijkheid en inclusie.
Het rapport viert ook de 25e verjaardag van Cisco's Networking Academy, dat met training in digitale en cybersecurity skills meer dan 20 miljoen mensen in 190 landen bereikt. Cisco voert zijn inspanningen voor digitale toegang op en heeft meer dan 1300 actieve of voltooide Country Digital Acceleration-programma's in 50 landen, waaronder Nederland. In ons land werd het programma omgedoopt tot Digitale Versnelling Nederland.
Hein Dekkers, Directeur Digitale Versnelling Nederland: “Ook in een sterk gedigitaliseerd land is het belangrijk dat iedereen mee op de digitale trein kan springen. Samen met de overheid werken we aan een veilige en inclusieve digitale toekomst. Ons programma Digitale Versnelling Nederland heeft een positieve impact op belangrijke maatschappelijke hangijzers zoals de energietransitie, hybride werken en cybersecurity. Rond cyberveiligheid zetten we bijvoorbeeld mee onze schouders onder Hackshield, om jongeren cyberbewust te maken zodat ze ook online veilig zijn.”