Witold Kepinski - 21 december 2023

Exclusive Networks koopt security specialist Consigas

Exclusive Networks, IT-distributeur op het gebied van cyberbeveiliging, heeft Consigas overgenomen, een wereldwijde cyberbeveiligingsdienstverlener gespecialiseerd in training en advies.

Exclusive Networks koopt security specialist Consigas image

Deze overname markeert een extra mijlpaal in de strategie van Exclusive Networks om zijn wereldwijde dienstencapaciteiten te verrijken en zijn mondiale leiderschap op het gebied van diensten met toegevoegde waarde aan leveranciers, partners en klanten te versterken. Het waardecreërende dienstenaanbod van Exclusive Networks maakt gebruik van zijn technische knowhow en kennis om leveranciers en partners te voorzien van ontwerp-, implementatie-, training-, ondersteunings- en beheerdiensten voor innovatieve cybertechnologie.

Na de overname zal Lars Meyer, CEO van Consigas, leiding geven aan de onderwijsdienstenactiviteiten van Exclusive Networks in Palo Alto, waarbij hij gebruik zal maken van de bestaande nationale middelen van Exclusive Networks in combinatie met de ervaring van het Consigas-team om een grotere speler te worden.

Het doel van deze overname is om de wereldwijde dienstenmogelijkheden van Exclusive Networks uit te breiden en de dienstenvaardigheden en digitale hulpmiddelen van Consigas in alle gebieden te vergroten via het uitgebreide partnernetwerk van Exclusive Networks. Exclusive Networks is al een belangrijke aanbieder van trainingsdiensten en heeft in de eerste helft van 2023 training gegeven aan meer dan 6.000 professionals.

Consigas, gevestigd in Europa, werd opgericht in 2013 en is momenteel een Certified Professional Service Provider (CPSP) en Global Authorized Training Partner (ATP) voor Palo Alto Networks. Consigas genereerde in 2022 een bruto-omzet van € 3,1 miljoen en de overname zal naar verwachting een positieve bijdrage leveren aan de winst voor Exclusive Networks.

Jesper Trolle (foto), CEO van Exclusive Networks, zegt over de  overname: “Ik ben erg verheugd om aan te kondigen dat we Consigas hebben overgenomen. Consigas is niet alleen een enorm waardevolle aanvulling op onze wereldwijde dienstverlening, maar beschikt ook over een zeer ervaren managementteam dat ons zal helpen onze gedeelde doelen te bereiken. Consigas is terecht trots op het leveren van een uitzonderlijk serviceniveau en we zien spannende kansen om ons marktaandeel op dit belangrijke gebied voor ons ecosysteem te vergroten.”

Lars Meyer, CEO van Consigas besluit: “We zijn verheugd om ons aan te sluiten bij Exclusive Networks, dat al erkend wordt als leider in waardecreërende diensten voor leveranciers en partners. Samen zullen we onze partners en hun klanten in staat stellen het rendement op hun investeringen in innovatieve cybertechnologieën te maximaliseren door middel van educatieve diensten. Bij Exclusive Networks zullen we onze toewijding aan Palo Alto Networks blijven versterken en klanten in staat stellen zichzelf beter te verdedigen in een zeer snel en steeds veranderend cybersecuritylandschap."

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!