Redactie - 10 januari 2024

CES 2024 : Lenovo zet in op AI-gedreven toepassingen

Lenovo toont op CES 2024 een volledige line-up van meer dan 40 nieuwe apparaten en oplossingen met AI, die verder invulling geven aan de visie ‘AI for All’. De aankondigingen bestaan uit nieuwe AI-pc-innovaties voor Lenovo's Yoga-, ThinkBook-, ThinkPad-, ThinkCentre- en Legion-submerken die de computerervaring voor zowel consumenten als bedrijven beter dan ooit personaliseren. Tot slot worden twee nieuwe proof of concept-producten, een tablet, software-apps, Motorola AI-functies en accessoires gelanceerd.

CES 2024 : Lenovo zet in op AI-gedreven toepassingen image


Lenovo toont zijn nieuwste repertoire consumentenapparaten: een selectie Yoga AI-laptops die het creatieve proces een boost geven, een tablet die gebruikers uitnodigt om te spelen en te leren, IdeaPad-laptops voor dagelijks gebruik en randapparatuur. Lenovo luidt een nieuw tijdperk in met de nieuwste Lenovo Yoga-laptops met Microsoft Windows 11 en Lenovo Yoga Creator Zone, exclusieve nieuwe software voor creators artiesten en iedereen die de kracht van generatieve AI eenvoudig, privé en met oog voor veiligheid wil benutten. De Lenovo Yoga Creator Zone boost de verbeelding, gebruikers typen wat ze willen zien en het systeem creëert onmiddellijk een visuele weergave.

De nieuwe generatie Lenovo Yoga-laptops wordt aangevoerd door de Lenovo Yoga Pro 9i (16", 9) en de Lenovo Yoga 9i 2-in-1 (14", 9), waarvan de laatste wordt geleverd met een Lenovo Smart Pen en Sleeve. De laptops zijn ontwikkeld voor creators die geen concessies willen doen. Beide premium laptops zijn MIL-STD-810H1 beoordeeld op duurzaamheid en zitten vol met geavanceerde componenten, waaronder de nieuwste Intel Core Ultra-processors voor razendsnelle prestaties, een fysieke Lenovo AI Core Chip die robuuste AI-functionaliteit combineert met krachtige batterijen2 voor non-stop creativiteit. De prestaties van de Lenovo AI Core en Intel Ultra-processors in de Lenovo Yoga Pro 9i (16 inch, 9) worden gemaximaliseerd door Lenovo X Power, een tuning-oplossing op basis van machine learning die creatieve taken zoals 3D-rendering en kleurcorrectie voor films verbetert door computingkracht toe te wijzen om de prestaties, de levensduur van de batterij en de koelefficiëntie te optimaliseren. Beide modellen zijn voorzien van een Copilot-toets voor snellere toegang tot een dagelijkse AI-metgezel. Copilot in Windows 11 benut de mogelijkheden van AI om relevante antwoorden te geven, e-mails samen te vatten, afbeeldingen te genereren en meer.

Voor de wow-factor wordt de Lenovo Yoga Book 9i (13 inch, 9) nu voorzien van Intels nieuwe Core Ultra-processors, een PureSight OLED-scherm van 2,8K en een roterende Bowers & Wilkins-soundbar. De laptop kan ook worden uitgerust met verschillende creativiteitsverhogende software, waaronder Smart Launcher om veelgebruikte apps te groeperen en zo efficiënter te werken; Enhanced Virtual Keyboard waarmee gebruikers hun persoonlijkheid kunnen uitdrukken via skins; AI om handschriften te verfraaien en meer. Tot slot zijn de nieuwe Lenovo Yoga 7i 2-in-1 (16", 9) en Lenovo Yoga 7i 2-in-1 (14", 9) converteerbare laptops die creators onderweg snel toegang geven tot tools die hun creativiteit complementeren.

Gemaakt voor entertainment, maar ontworpen om te leren: de Lenovo Tab M11 tablet is het go-to "me-time" apparaat voor studenten, filmkenners en doodling-artiesten. Uitgerust met de Lenovo Tab Pen, een handige stylus die een schrijf-, teken- en doodle-ervaring biedt, wordt de tablet geleverd met eersteklas software die de bruikbaarheid verbetert: Nebo om handgeschreven content om te zetten in tekst, MyScript Calculator 2 om vergelijkingen en functies realtime op te lossen en WPS Office om eenvoudig documenten te bekijken en te bewerken.

Volledig nieuwe AI PC Lenovo ThinkBook Laptops en ThinkCentre neo Desktops zorgen voor nieuwe productiviteit en creativiteit

Lenovo kondigt ook nieuwe ThinkBook-producten, ThinkCentre-desktops en accessoires aan met innovatieve functies, slimme ontwerpen en AI PC-optimalisaties voor het MKB. De nieuwe ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid is een flexibele hybride oplossing met een basissysteem laptop en een tablet die onafhankelijk van elkaar werken of samen en naadloos kunnen schakelen tussen laptop en tablet. De oplossing biedt een unieke innovatie en hybride ervaring tussen Windows en Android™ systemen. De ThinkBook 13x Gen 4 is een prachtige en krachtige Intel Evo Edition-laptop met een fantastische batterijlevensduur, een ingebouwde Copilot-toets en is de eerste CO2-neutrale laptop van Lenovo voor het MKB4. De ThinkBook 14i Gen 6+5 is een krachtige, veelzijdige en slimme laptop met een prachtig 14,5-inch 3K-scherm en een Graphics Extension (TGX)-poort die ondersteuning biedt voor het nieuwe ThinkBook Graphics Extension (TGX)5 dock dat AI-rekenkracht een boost geeft. Lenovo introduceert ook de bijgewerkte ThinkBook 16p Gen 5 die kracht en elegantie combineert met ondersteuning voor de nieuwe Magic Bay Studio die een 4K-camera6 en geïntegreerde luidsprekers bevat. De ThinkCentre neo Ultra maakt gebruik van de allernieuwste technologie om een nieuwe generatie AI-pc's met ultrakleine vormfactor te leveren en de ThinkCentre neo 50a Gen 5 all-in-one desktop zal beschikbaar zijn in 24- en 27-inch. De Lenovo ThinkBook-laptops, ThinkCentre neo desktops en de Magic Bay Studio zijn de nieuwste producten en accessoires die het innovatieve karakter en leiderschap van Lenovo in de MKB-markt benadrukken.

Tijdens Lenovo's Tech World 2023 toonde Lenovo een voorbeeld van een persoonlijke AI-assistentoplossing voor AI-pc's als onderdeel van de AI for All-visie. Onder de paraplu van de Lenovo AI Now-oplossing werkt Lenovo verder aan een gepersonaliseerde AI-oplossing die interactie met de eindgebruiker mogelijk maakt via het toetsenbord en natuurlijke taal. De Lenovo AI Now Personal Assistant levert gepersonaliseerde interactieve ervaringen op basis van de persoonlijke kennis op de apparaten van de gebruiker. De AI Assistant zal workflows stroomlijnen en samenwerking verbeteren. Met behulp van natuurlijke taal kunnen gebruikers veelgebruikte instellingen zoals scherm of prestaties controleren en wijzigen, e-mails en documenten doorzoeken en samenvatten, uitnodigingen voor vergaderingen maken en live camera's en avatars samenvoegen tijdens videoconferenties. Lenovo AI Now Personal Assistant wordt in de eerste helft van 2024 uitgerold in China.

Daarnaast toont Lenovo op CES twee 'proof of concept'-apparaten. De Mechanical Energy Harvesting Combo maakt gebruik van mechanische beweging en de zon om de muis en het toetsenbord van energie te voorzien, waardoor extern opladen overbodig wordt. De muis en het toetsenbord zijn ergonomisch ontworpen. Het product ondersteunt zowel Bluetooth als 2.4G draadloze verbindingsmodi, wat zorgt voor eenvoudige connectiviteit met meerdere apparaten. Het proof-of-conceptproduct is een innovatieve oplossing die aansluit bij het streven van Lenovo om duurzamere oplossingen te implementeren.

Lenovo ThinkBook 13x Gen 4 SPE is een revolutionair en innovatief proof of concept. Het levert krachtige prestaties, ziet er prachtig uitziet en biedt intelligente, in kleur te personaliseren laptopcovers. Dankzij de hardware- en software van Lenovo en het gebruik van de E Ink Prism™-technologie kunnen gebruikers de externe cover in verschillende patronen aanpassen, waardoor het notebook er uniek uitziet. Dit concept ondersteunt tot duizend verschillende afbeeldingen, zodat gebruikers hun persoonlijkheid en creativiteit kunnen uitdrukken. Met de ultralage-energietechnologie van Eink en het systeemontwerp van Lenovo heeft de van kleur veranderende cover geen invloed op de levensduur van de batterij - zelfs als het systeem is uitgeschakeld, blijft de cover veranderen. Lenovo zal op CES 2024 vier ontwerpschema’s laten zien, waaronder twee kleurrijke schema's, een dynamische klok en multisysteeminteractie, die verschillende klantvoorkeuren bieden.

Lenovo biedt nieuwe AI pc-ervaringen met ThinkPad en IdeaPad Laptops aangedreven door Intel Core Ultra Processors

Lenovo lanceert nieuwe zakelijke en consumentenlaptops die zijn ontworpen om nieuwe AI-ervaringen te bieden, om zo productiviteit, creativiteit en efficiëntie te stimuleren. De nieuwe Lenovo ThinkPad X1 Carbon, ThinkPad X1 2-in-1 en IdeaPad Pro 5i zijn Intel Evo-laptops met de nieuwste Intel Core Ultra-processors en Windows 11 die optimale energie-efficiëntie, prestaties en meeslepende ervaringen bieden. De speciale ondersteuning voor AI-versnelling helpt gebruikers nieuwe ervaringen te omarmen en de efficiëntie in werk en ontspanning te verbeteren, inclusief vaardigheden die mogelijk worden gemaakt door Copilot in Windows. Of ze nu zakelijk of privé worden gebruikt, deze laptops van Lenovo behoren tot de eerste die een AI-PC-revolutie teweegbrengen die de manier waarop mensen met PC's creëren, samenwerken en interacteren fundamenteel zal veranderen. De nieuwe Thinkpad X1 en IdeaPad Pro 5i zijn ontworpen om gebruikers de meest volledige PC-ervaringen tot nu toe te bieden en zullen gebruikers helpen een nieuwe generatie van AI-computing te omarmen.

Naast de nieuwe zakelijke laptops is ook de Lenovo ThinkVision 27 3D-monitor nu verkrijgbaar en klaar om de productiviteit en efficiëntie te verhogen. De 3D-monitor, waar je geen bril voor nodig hebt, heeft nu een nog intuïtievere en interactievere gebruikersinterfaceversie van 3D Explorer, die creators verwelkomt in de 3D-wereld en ook in 2D gebruikt kan worden. Daarnaast wordt de monitor nu geleverd met meer software-ondersteuning door middel van eigen applicaties, waaronder Design Engine die individuele plug-ins overbodig maakt voor een echte interdimensionale hybride ontwerpervaring. Gebruikers kunnen in 2D ontwerpen en in 3D visualiseren, of de 2D-naar-3D-converter gebruiken, waarmee AI-gestuurde conversie van 2D naar 3D afbeeldingen, videos en content in realtime mogelijk is. Met AI wordt 2D-content met een hoge resolutie en hoge verversingssnelheid onmiddellijk omgezet in levendige 3D-content met nauwkeurige ruimtelijke reconstructie, ongeacht hoe complex de achtergronden zijn, en dat alles zonder extra vermogen of systeemupgrades.

Het Lenovo Legion Gaming Ecosysteem

Lenovo’s nieuwe gaming ecosysteem debuteert tijdens CES 2024 met Microsoft Windows 11-gebaseerde PC’s, randapparatuur, software en services die presteren op het gebied van kracht, thermiek, graphics, AI-gestuurde voordelen en de vrijheid om het ultieme systeem te bouwen om te gamen. Het nieuwe pc-portfolio bevat de volgende nieuwe 9e generatie Lenovo Legion 16-inch gaming laptops en towers:

De Lenovo Legion 7i (16”, 9), Lenovo Legion 5i (16”, 9) en Lenovo Legion Slim 5 (16”, 9) zijn voor gamers die een laptop nodig hebben die zowel hun favoriete game als STEM apps aankunnen.

De Lenovo Legion 9i (16”, 9) is voor gamers die niets minder dan het beste op het gebied van gaming en contentcreatie nastreven.

De Lenovo Legion Pro 7i (16”, 9) en Lenovo Legion Pro 5i (16”, 9) zijn voor gamers die ultieme FPS, stijl en scherm nodig hebben.

Lenovo Legion Tower 7i en Legion Tower 5i voor de gamers die extra kracht willen binnen een top-tier gaming tower PC.

Ook nieuw dit jaar zijn de Lenovo LOQ 15IRX9, Lenovo LOQ 15IAX9I, Lenovo LOQ 15IAX9 en Lenovo LOQ 15AHP9 laptops en Lenovo LOQ Tower 17IRR9 voor gamers die willen stijgen in de ranglijsten. Nieuwe accessoires, zoals de Lenovo Legion M410 Wireless RGB Gaming Mouse en Legion K510 Pro Mini Keyboard, samen met een nieuwe Lenovo AvatarMaster PC-software-app, ronden het geüpgradede ecosysteem af.

De kern van deze nieuwe gaming line-up wordt gevormd door de familie van Lenovo's eigen hardware AI-chips, de zogenaamde LA AI-chips, en de voordelen die ze bieden aan zowel Lenovo Legion als Lenovo LOQ gaming laptops. De LA AI-chips die vorig jaar op CES voor het eerst werden geïntroduceerd, zijn dit jaar krachtiger dan ooit en stellen Lenovo Legion- en Lenovo LOQ-laptops in staat om nog hogere FPS en energie-efficiëntie te bereiken en meer. Met een selectie gaminglaptops, -towers, -monitoren, -accessoires en zelfs de handheld Lenovo Legion Go die afgelopen IFA werd aangekondigd, laat het nieuwe gamingecosysteem van Lenovo gamers precies die opstelling kiezen die ze nodig hebben om geweldig te gamen en het 'onmogelijke' te bereiken.

Bepaalde Lenovo Legion-systemen7, waaronder de Legion 7i (16", 9) en Legion 5i (16", 9), tillen de streaming- en samenwerkingservaring naar een hoger niveau en zijn nu uitgerust met AvatarMaster. AvatarMaster is een nieuwe app die wordt aangestuurd door AI. De app transformeert de profielen van gebruikers in een digitale 3D-avatar, met volledige aanpassingsmogelijkheden van uiterlijk en gelaatstrekken tot kleding en accessoires. Na het creëren en aanpassen van hun avatars kunnen gebruikers een digitale versie van zichzelf animeren en streamen tijdens videocalls, gamingsessies, op meerdere platformen.

Motorola introduceert nieuwe MotoTalk-functies met AI om de productiviteit van retail-teams te verhogen
Motorola heeft nieuwe AI-functies geïntroduceerd die beschikbaar zijn op MotoTalk, een zakelijk productiviteitsplatform voor PC’s en mobiele apparaten waarmee zakelijke klanten taken en werkdagen voor hun teams kunnen aanmaken en beheren. Met de nieuwe functies kunnen teams in de buitendienst beeldherkenning of routeplanning gebruiken om hun dagelijkse activiteiten te optimaliseren.

Met de functie 'Beeldherkenning' kan de buitendienst de hoeveelheid van elk product in de schappen identificeren en tellen, informatie verzamelen over de prijzen en in elke winkel toegang krijgen tot deelrapporten om ervoor te zorgen dat de merchandising wordt nageleefd. Door gebruik te maken van AI optimaliseert de tool ook strategisch de commerciële routes, waardoor de efficiëntie wordt gemaximaliseerd wat betreft afstand, tijd en verkoopkansen. Deze functie maakt het mogelijk om in een paar minuten routes te genereren voor verschillende buitendienstteams en geeft ook een samenvatting van de bezoeken en prestaties van medewerkers in winkels, wat werkdruk bespaart voor MotoTalk-gebruikers.

AI-gestuurde ondersteunende technologie-oplossingen
Lenovo was ook een belangrijke partij bij de baanbrekende toegankelijkheidsoplossingen die de Scott Morgan Foundation onthulde tijdens CES. Deze nieuwe technologieën die gericht zijn op het ondersteunen van mensen met ernstige handicaps omvatten: een hyper-realistische AI-avatar ontworpen met DeepBrain AI om de persoonlijkheid te behouden en communicatie te ondersteunen; een on-device, persoonlijk large language model (LLM) voor voorspellende teksten gemaakt door Lenovo’s AI Innovation Center; eye-tracking hardware getest op Lenovo-apparaten en een geïntegreerde, AI-geoptimaliseerd, multi-modaal inputplatform. Innovatieve ondersteunende technologie vormt de kern van Lenovo’s continue sponsoring van en samenwerking met de Scott-Morgan Foundation en toewijding aan het leveren van slimme technologie voor iedereen, aldus Lenovo.

Vertiv BW 17-10 tm 31-10-2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
DIC Awards BN tm 28-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!