Witold Kepinski - 11 januari 2024

SAP herschikt leiderschap in Raad van Bestuur

SAP heeft vandaag twee wijzigingen in de Raad van Bestuur aangekondigd om voort te bouwen op het succes van het bedrijf en ervoor te zorgen dat klanten kunnen profiteren van de cloud in het tijdperk van AI.

SAP herschikt leiderschap in Raad van Bestuur image

De dynamische cloudgroei van SAP in de afgelopen drie jaar, in combinatie met de ontwikkeling van een toonaangevende modulaire cloudsuite, heeft de weg geëffend voor de volgende fase van innovatie en impact.

Vanaf 1 april 2024 wordt er een nieuw bestuursgebied gecreëerd om de groei en adoptie van de cloud te versnellen. Dit bestuursgebied, geleid door Thomas Saueressig, zal zich richten op het garanderen van de mogelijkheid van klanten om continue innovatie in de cloud te omarmen. Tegelijkertijd zal Muhammad Alam toetreden tot de Raad van Bestuur van het bedrijf, als opvolger van Thomas Saueressig en verantwoordelijk voor de productengineering van SAP.

“Ik ben blij dat Thomas Saueressig ermee heeft ingestemd een cruciale nieuwe rol op zich te nemen, gericht op het maximaliseren van het potentieel voor onze klanten in de cloud”, aldus professor Hasso Plattner, voorzitter van de Raad van Commissarissen van SAP SE. “Het bewezen leiderschap, de expertise en de klantgerichtheid van Thomas zullen van cruciaal belang zijn als hij werkt aan het opbouwen van een team dat verantwoordelijk is voor het leveren van alomvattende waarde. Muhammad Alam is een visionaire leider en een gepassioneerde ingenieur die de toewijding van SAP aan uitmuntendheid en innovatie deelt, en hij is zeer geschikt om het succes van onze productengineeringteams te blijven stimuleren. Namens de gehele Raad van Commissarissen wens ik hem een ​​succesvolle start.”

Nieuw bestuursgebied zal zich richten op innovatie-adoptie in de cloud

Thomas Saueressig

Met ingang van 1 april 2024 zal SAP de kracht van een nieuw speciaal bestuursgebied met de naam Customer Services & Delivery inzetten voor het streven van het bedrijf om klanten te ondersteunen bij hun cloudtransformatie, de acceptatie van innovatie te versnellen en de klanttevredenheid verder te verhogen. De nieuwe Board-ruimte zal ervoor zorgen dat klanten snel innovatie kunnen adopteren en consumeren, de voordelen van de cloud kunnen maximaliseren en de waarde van SAP's geïntegreerde portfolio kunnen realiseren. Saueressig, die in 2019 toetrad tot de Raad van Bestuur, zal leiding geven aan het nieuwe bestuursgebied, voortbouwend op zijn succes bij het transformeren van de SAP Product Engineering-organisatie, het heroriënteren van het portfolio en het leveren van voortdurende innovatie in de afgelopen vijf jaar.

“Alles wat we bij SAP doen, doen we voor onze klanten”, aldus Saueressig. “Met Customer Services & Delivery vestigen we een nieuw niveau van aandacht voor het succes van onze klanten. Ik kan niet nederiger zijn om leiding te geven aan dit nieuwe bestuursgebied en dit ongelooflijke team. Customer Services & Delivery is de plek waar diepgaande productexpertise en sterke klantrelaties als één geheel worden verenigd. Samen zullen we de adoptie van innovatie en de klanttevredenheid naar nieuwe hoogten tillen.”

Techniek en innovatie zijn de prioriteiten voor het nieuwe bestuurslid

Auteursrecht: Creative Light Studios
Mohammed Alam

Alam volgt Saueressig op en neemt de verantwoordelijkheid op zich voor de productengineering van SAP. Hij zal met ingang van 1 april 2024 toetreden tot de Raad van Bestuur van het bedrijf.

Alam trad op 31 januari 2022 in dienst bij SAP als president en Chief Product Officer voor het Intelligent Spend and Business Network. In deze rol geeft hij leiding aan de engineering- en ontwerpteams die zich richten op inkoop, reizen en onkosten, extern personeelsbeheer en SAP Business Network. Voordat hij bij SAP kwam, werkte Alam 17 jaar bij Microsoft, meest recentelijk als corporate vice-president van product en engineering voor Microsoft Dynamics 365-bedrijfsapplicaties.

"Sinds ik bij SAP kwam, ben ik verbaasd over de breedte en diepte van ons productportfolio, onze uitmuntende engineering en de enorme waarde die onze ingenieurs creëren voor de klanten van SAP", aldus Alam. “Ik ben zeer vereerd dat ik ben benoemd tot lid van de Raad van Bestuur en dank de Raad van Commissarissen voor hun vertrouwen. Samen met het beste product- en engineeringteam ter wereld zullen we ons transformatietraject voortzetten en ongelooflijke innovatie tot leven brengen, zowel binnen als buiten onze oplossingen voor klanten.”

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Huawei BN+BW 05-09-2024 tm 13-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!