Witold Kepinski - 06 februari 2024

Franse regering springt op de bres voor Atos

De Franse minister van Economie, Bruno Le Maire, heeft beloofd dat de regering "alle middelen" zal gebruiken om de strategische activiteiten van Atos te beschermen, ondanks het verzoek van het IT-bedrijf om een ad hoc-agent te benoemen om zijn schulden te heronderhandelen.

Franse regering springt op de bres voor Atos image

De Franse regering zal de activiteiten van Atos, die tienduizenden banen vertegenwoordigen, niet opgeven zo meldt Le Maire in een interview met de krant Les Echos. Hij benadrukte dat Atos een Europese leider is op het gebied van cloud, cyberbeveiliging en supercomputers, en dat het voortbestaan van deze activiteiten cruciaal is voor de Franse economie.

De uitspraken van Le Maire komen na maanden van speculatie over de toekomst van Atos. Het bedrijf kampt al geruime tijd met financiële problemen en heeft in december 2023 een herstructureringsplan aangekondigd. Dit plan omvat de verkoop van onderdelen van het bedrijf en de schrapping van banen.

De beslissing om een ad hoc-agent te benoemen is controversieel. Sommige experts vrezen dat dit de onderhandelingspositie van Atos zal verzwakken en tot een uitverkoop van het bedrijf kan leiden. Le Maire heeft echter gewaarschuwd dat de regering niet zal toestaan dat Atos in handen komt van buitenlandse concurrenten.

De toekomst van Atos is nog steeds onzeker, maar de uitspraken van Le Maire bieden een zekere mate van geruststelling aan de werknemers van het bedrijf en de Franse regering.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Cyber Future Event Sjoerd de Jong BN

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!