Datalek bij Bank of America: Gegevens van 57.000 mensen gelekt
De Amerikaanse Bank of America heeft te maken met een datalek waarbij de gegevens van 57.000 mensen zijn gelekt. De bron van het lek is Infosys, een Indiase technologiedienstengigant die door Bank of America was ingehuurd.
Het lek werd ontdekt op 24 november 2023 en betrof systemen van Infosys McCamish Systems LLC (IMS), een Amerikaanse dochteronderneming van Infosys. De gelekte gegevens bevatten namen, andere persoonlijke identificatiegegevens en burgerservicenummers.
De systemen van Bank of America zelf waren niet aangetast, maar de bank heeft wel alle getroffen klanten per brief op de hoogte gebracht van het incident. In de brief wordt uitgelegd dat de gelekte gegevens mogelijk kunnen worden gebruikt voor identiteitsfraude.
Infosys heeft inmiddels een onderzoek naar het incident ingesteld en maatregelen genomen om verdere lekken te voorkomen. De Amerikaanse autoriteiten zijn ook op de hoogte van het incident en onderzoeken de zaak.
Dit is niet de eerste keer dat Infosys te maken krijgt met een datalek. In 2013 werden de gegevens van 12 miljoen mensen gelekt bij een van de klanten van Infosys.
Reactie Bank of America
Bank of America heeft in een verklaring laten weten dat het de veiligheid van de gegevens van haar klanten zeer serieus neemt. De bank heeft getroffen klanten geadviseerd om hun kredietrapporten te controleren en alert te zijn op tekenen van identiteitsfraude.
Reactie Infosys
Infosys heeft in een verklaring laten weten dat het "betreurt dat dit incident heeft plaatsgevonden" en dat het "samenwerkt met de autoriteiten om het onderzoek te helpen".
Impact
Het datalek bij Bank of America is een nieuw voorbeeld van de toenemende dreiging van cybercriminaliteit. Bedrijven en organisaties moeten alles in het werk stellen om de gegevens van hun klanten te beschermen.
Advies voor consumenten
Consumenten die denken dat hun gegevens mogelijk zijn gelekt, wordt geadviseerd om hun kredietrapporten te controleren en alert te zijn op tekenen van identiteitsfraude. Ze kunnen ook contact opnemen met de bank of organisatie waarvan de gegevens zijn gelekt voor meer informatie en advies.