Wouter Hoeffnagel - 01 mei 2024

Datalek bij cryptoplatform Bitvavo

Cryptoplatform Bitvavo waarschuwt voor een datalek. Van een 'beperkte groep gebruikers' zijn onder meer namen, mailadressen, woonadressen, IBAN's, bankrekeningnummer, de laatste drie cijfers van het telefoonnummer en het recente handelsvolume uitgelekt.

Datalek bij cryptoplatform Bitvavo image

Dit meldt Bitvavo in een bericht, dat door gebruikers online is gedeeld. Bitvavo benadrukt dat tegoeden van gebruikers geen gevaar lopen. Ook zijn er geen aanwijzigingen dat wachtwoorden van gebruikers zijn buitgemaakt. Desondanks adviseert Bitvavo klnaten hun wachtwoord te wijzigen en tweefactorauthentificatie (2FA) in te stellen. Ook adviseert Bitvavo alert te zijn op ongebruikelijke e-mails en activiteit.

Het is onduidelijk hoe het lek is ontstaan; Bitvavo deelt hierover in zijn bericht geen details. Getroffen klanten zijn door het platform op de hoogte van het lek. Ook zegt Bitvavo het lek gemeld te hebben bij relevante autoriteiten.

Reactie Bitvavo

Een woordvoerder van Bitvavo meldt in een reactie op vragen van Dutch IT Channel: "Op dit moment kunnen wij niet meer informatie delen. We zijn het aan het onderzoeken, samen met interne en externe experts, en zorgvuldigheid is daarbij heel belangrijk. Zodra we meer informatie kunnen delen, zullen wij hierover communiceren."

Bitvavo meldt geen details te kunnen delen over het aantal getroffen klanten met het oog op het lopende onderzoek. "We hebben klanten op de hoogte gesteld van wie we weten dat hun persoonlijke gegevens zijn blootgesteld aan derden. Meer details dan dat dit om een beperkte groep gebruikers gaat, kunnen we, lopende het onderzoek, niet geven", aldus de woordvoerder.

Cyber Future Event Sjoerd de Jong BW Cyber Future Event Inge Romijn BW
Cyber Future Event Sjoerd de Jong BN

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!