Robine Blinker - 28 mei 2024

Nvidia voelt concurrentie van Huawei en verlaagt prijzen in China

Nvidia heeft noodgedwongen de prijzen van zijn meest geavanceerde AI-chip voor de Chinese markt verlaagd. Het bedrijf heeft volgens bronnen van Reuters last van concurrentie met het Chinese Huawei.

Nvidia voelt concurrentie van Huawei en verlaagt prijzen in China image

Nadat de Verenigde Staten restricties oplegde voor de export van chips naar China, besloot Nvidia een aantal chips speciaal voor de Chinese markt te produceren. Inmiddels zijn er drie verschenen, waarvan de H20 het meest krachtig is. Drie bronnen uit de toeleveringsketen in China zeggen tegenover Reuters echter dat er een overvloed is aan de chip op de markt, wat suggereert dat er weinig vraag naar is. 

Nvidia heeft last van concurrentie van Huawei, dat de Ascend 910B heeft. Dat is momenteel de meest krachtige AI-chip van een Chinees bedrijf. Als gevolg daarvan zou Nvidia de prijs van de H20 in China hebben verlaagd, zodat de prijs onder die van de Ascend 910B uitkomt. De chip zou in sommige gevallen zelfs 10% goedkoper zijn dan de Ascend 910B. 

China is voor Nvidia een belangrijke markt. In de afgelopen jaren was de verkoop in het land goed voor 20 tot 25% van de omzet. Volgens geruchten is dat nu nog slechts 17%. Nvidia weigerde te reageren op de berichtgeving van Reuters. 

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!