Witold Kepinski - 29 mei 2024

CGI helpt Kadaster met hybride SIAM dienstverlening

CGI, een zakelijke en IT-dienstverleners ter wereld, is partner voor de implementatie van een hybride Service Integration and Management (SIAM) dienstverlening voor het Kadaster.

CGI helpt Kadaster met hybride SIAM dienstverlening image

Vanaf heden zal CGI diensten gaan uitvoeren die betrekking hebben op de SIAM-dienstverlening en het Kadaster helpen om de transformatie naar de SIAM-structuur mogelijk te maken. Het resultaat voor Kadaster is een optimale integratie van processen en een effectieve samenwerking tussen alle betrokken interne en externe partijen, waarbij continuïteit en innovatie goed in balans zijn.

De looptijd van de overeenkomst is 6 jaar met twee keer een optie tot verlenging met twee jaar. De geraamde totale opdrachtwaarde bedraagt 14,5 miljoen euro.

Ondersteuning naar multi-sourcing ecosysteem

In de komende jaren helpt CGI Kadaster met de transformatie van haar IT-landschap, waarbij CGI haar team en kennis inzet om met het Kadaster te evolueren van een single service provider naar een multi-sourcing ecosysteem. De activiteiten die CGI oppakt bestaan uit SIAM-dienstverlening, consultancydiensten ter ondersteuning van het SIAM-design en de transformatie van diensten ter ondersteuning van de overgang naar de nieuwe SIAM-structuur. Daarnaast richt de dienstverlening zich op het bewaken van securityafspraken over de verschillende IT-dienstverleners en op het toezien op de samenwerking van alle IT-dienstverleners binnen de gehele IT-keten.

Michiel Pellenbarg, directeur Beheer en Ontwikkeling IT bij Kadaster: “Met een sterke focus op continuïteit, kwaliteit en veiligheid van dienstverlening, kijk ik vol enthousiasme uit naar onze samenwerking.”

Het IT-leverancierslandschap van het Kadaster wordt een multi-sourcing ecosysteem van interne en externe leveranciers die gezamenlijk IT-services aan Kadastergebruikers leveren. De potentiële leveranciers werden beoordeeld op 5 aspecten, waarbij CGI de maximale score behaalde op samenwerking in de SIAM-aanpak, use cases en transformatieaanpak.

Expertise

Joost van der Burg, Business Unit Leader bij CGI in Nederland: “De aanpak van CGI onderscheidt zich door domeinspecifieke kennis en technologische expertise te combineren met aandacht voor onderlinge samenwerking en relaties. In deze overeenkomst komt dit allemaal samen. We zijn zeer trots dat we onze kennis en ervaring de komende jaren mogen delen met het Kadaster en de andere partijen.”

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!