Redactie - 28 mei 2024

Addcomm maakt afspraken met cybercriminelen na ransomware aanval

AddComm heeft samen met externe cyber security experts de omvang van het beveiligingsincident van 17 mei in kaart gebracht. Onder begeleiding van externe cyber security experts zijn afspraken gemaakt met de cybercriminelen over het niet-publiceren en verwijderen van buitgemaakte klantdata.

Addcomm maakt afspraken met cybercriminelen na ransomware aanval image

AddComm meldt: 'Uit onderzoek blijkt dat van een selecte groep klanten data is buitgemaakt door de cybercriminelen die verantwoordelijk zijn voor de cyberaanval op AddComm. Deze klanten zijn inmiddels persoonlijk door AddComm op de hoogte gebracht. Alle relevante klanten ontvangen een e-mail met informatie over de laatste stand van zaken.

AddComm zet alle redelijke middelen, die technisch en organisatorisch mogelijk zijn, in om verspreiding van de buitgemaakte klantdata te voorkomen.

Het privacybelang van onze klanten en hun data weegt zwaar. Zwaarder dan het principe om ons niet te laten afpersen door de cybercriminelen. Daarom zijn er onder begeleiding van externe cyber security experts afspraken gemaakt met de cybercriminelen over het niet-publiceren en verwijderen van buitgemaakte klantdata.

We hebben dit besluit weloverwogen genomen om de schade voor onze klanten zoveel mogelijk te beperken.'

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!