Robine Blinker - 29 mei 2024

OpenAI start met trainen van GPT-4-opvolger

OpenAI, de maker van ChatGPT en het achterliggende generatieve AI-model GPT-4, is begonnen met het trainen van de opvolger van GPT-4. Daarnaast is de organisatie een Safety and Security Committee gestart, dat aanbevelingen rondom beveiliging en veiligheid voor de projecten en activiteiten van OpenAI gaat doen.

OpenAI start met trainen van GPT-4-opvolger image

Het AI-bedrijf kondigt in een blog aan dat het onlangs begonnen is met het trainen van het nieuwe AI-model. "We verwachten dat de resulterende systemen ons naar het volgende niveau van mogelijkheden richting AGI gaat brengen", aldus OpenAI. AGI staat voor Artificial General Intelligence, een soort AI dat net zo slim of zelfs slimmer is dan mensen. OpenAI heeft al langer als doel om een dergelijk systeem te maken.

Hoe lang de ontwikkeling van het nieuwe AI-systeem gaat duren, is niet bekendgemaakt. Daardoor is ook niet duidelijk wanneer het model op de markt komt. Ook is nog geen naam voor het nieuwe model bekendgemaakt.

Nieuwe commissie

OpenAI heeft daarnaast dus een nieuwe commissie gestart, die zich concreet richt op veiligheid en beveiliging. Daarin zitten de topmensen Bret Taylor, Adam D'Angelo, Nicole Seligman en CEO Sam Altman. De commissie gaat de komende negentig dagen processen en veiligheidsmaatregelen doorontwikkelen en evalueren. Na die negentig dagen deelt de commissie zijn aanbevelingen met de raad van bestuur, waarna besloten wordt welke aanbevelingen worden overgenomen. 

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!