Witold Kepinski - 31 mei 2024

Salesforce omzet groeit met AI CRM aanbod

Salesforce, speler in AI CRM, heeft de resultaten bekendgemaakt voor het eerste kwartaal van boekjaar 2025 dat eindigde op 30 april 2024.

Salesforce omzet groeit met AI CRM aanbod image

De omzet in het eerste kwartaal bedraagt 9,13 miljard dollar, een stijging van 11% jaar-op-jaar, een stijging van 11% in constante valuta, inclusief omzet uit abonnementen en ondersteuning van 8,59 miljard dollar, een stijging van 12%.

Hoewel het bedrijf groeit, gaat het wel om de laagste kwartaalgroei ooit, waardoor beleggers in paniek schoten en het aandeel vrijwel meteen met 18 procent omlaag ging. Tegen het einde van de beursdag werd dat bijna 20 procent. Ze vrezen dat de interest en het AI-aanbod van de concurrentie de resultaten van het bedrijf onderdrukken.

Salesforce zelf blijft positief en wijst op een blijvend groeitraject met een sterke operationele cashflow van 6,25 miljard dollar, 39 procent meer dan een jaar geleden. ‘Als het nummer 1 AI CRM, zijn we ongelooflijk goed gepositioneerd om bedrijven de belofte van AI te helpen waarmaken het komend decennium,’ aldus een immer optimistische Marc Benioff, ceo van Salesforce.

Cashflow

“Ons winstgevende groeitraject blijft een sterke cashflow genereren. De operationele cashflow in het eerste kwartaal bedroeg 6,25 miljard dollar, een stijging van 39% op jaarbasis. De vrije kasstroom in het eerste kwartaal bedroeg 6,1 miljard dollar, een stijging van 43% op jaarbasis”, zegt Marc Benioff, voorzitter en CEO van Salesforce. “We staan ​​aan het begin van een enorme kans voor onze klanten om op een geheel nieuwe manier verbinding te maken met hun klanten met behulp van AI. Als 's werelds #1 AI CRM zijn we ongelooflijk goed gepositioneerd om bedrijven te helpen de belofte van AI de komende tien jaar waar te maken."

Lees meer detail hier.

In samenwerking met Data News

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!