Robine Blinker - 31 mei 2024

Google bevestigt dat zoekmachine-documentatie echt is

De gelekte documentatie die weergeeft hoe de zoekmachine van Google werkt, is echt. Dat heeft de internetgigant bevestigd. Wel waarschuwt een woordvoerder dat mensen geen verkeerde aannames moeten doen op basis van 'verouderde of incomplete informatie die uit de context gehaald is'.

Google bevestigt dat zoekmachine-documentatie echt is image

Rond 13 maart verschenen 2.500 pagina's aan documentatie van Google op een repository van GitHub. De documenten beschrijven hoe de zogenaamde Content Warehouse API werkt. Deze week werd het lek pas opgemerkt, toen Erfan Azimi, CEO van EA Digital Eagle, en Rand Fishkin, medeoprichter van marketingonderzoeksbureau SparkToro, hierover berichtten. Destijds wilde Google echter nog niet zeggen of de documentatie echt is.

Een woordvoerder van het bedrijf zegt nu tegenover The Verge dat de gelekte bestanden inderdaad echt zijn. Wel suggereert de woordvoerder dus dat de informatie verouderd, incompleet of uit context gehaald is. Dat de informatie niet recent is, lijkt te kloppen. Ook Fishkin merkte op dat de documentatie mogelijk op een oudere versie van de API slaat. Toch valt hier wel inzicht uit te halen hoe bepaald wordt welke websites hoog in de zoekresultaten komen en welke lager komen, stelt Fishkin.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!