Redactie - 03 juni 2024

ESC Groep neemt GMI group over

ESC Groep heeft softwarebedrijf GMI group overgenomen. Daarmee wordt de groep een van de grootste Microsoft Dynamics 365-partners in België én Nederland.

ESC Groep neemt GMI group over image

GMI group werd opgericht door Koen Van de Vel en Ludo Van Baelen (beiden Navision Software), en is uitgegroeid tot een bedrijf dat zich specialiseerde in het automatiseren van kritische processen via ERP, CRM, DMS en BI. Met kantoren in Westerlo en Gent bedient het ondertussen vierhonderd klanten in België en Nederland, zowel multinationals als KMO’s.

Van de Vel en Van Baelen blijven na de overname aan boord als aandeelhouder in de nieuwe groep, en houden een actieve rol in het dagelijks beleid van GMI. ‘Om maximale continuïteit en innovatie te waarborgen voor onze eigen IP, en op basis hiervan nog meer waarde te creëren voor onze klanten, is het partnership de juiste keuze’, zegt Van de Vel. Van Baelen: ‘de schaal van de ESC Groep biedt ons het platform om tegemoet te komen aan die vraag rond innovatie, technologieadoptie en strategisch advies.’

Met de overname wil ESC Groep een uitdager worden in de Europese IT- en business applicatie-markt, en dan vooral op het vlak van Microsoft-technologieën zoals Dynamics 365 CRM, Business Central, Copilot, Power BI, Sharepoint en Microsoft 365 en Exact ERP Business Software. Met dat doel nam investeringsmaatschappij Capital A al eerder een meerderheidsbelang in ESC.

In samenwerking met Data News.


Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!