Robine Blinker - 31 mei 2024

OpenAI voorkomt vijf pogingen tot misbruik van AI-modellen

OpenAI heeft vijf pogingen om zijn AI-modellen te misbruiken voor 'misleidende activiteiten' op het internet gedwarsboomd. Volgens het bedrijf probeerden criminelen uit Rusland, China, Iran en Israël de modellen de afgelopen drie maanden te misbruiken.

OpenAI voorkomt vijf pogingen tot misbruik van AI-modellen image

De criminelen wilden de AI-modellen van OpenAI gebruiken om korte reacties en langere artikelen in verschillende talen te genereren, schrijft Reuters. Daarnaast probeerden ze valse namen en beschrijvingen voor sociale media-accounts te genereren. 

Met de gegenereerde content probeerden zij de 'publieke opinie te manipuleren of politieke resultaten te beïnvloeden', zegt OpenAI. Zo richtten de acties zich op onderwerpen als het conflict in Gaza, de Russische invasie van Oekraïne, verkiezingen in India en politiek in Europa en de Verenigde Staten. 

De cybercriminelen gebruikten volgens OpenAI niet alleen materiaal dat door kunstmatige intelligentie gegenereerd werd. Ook bevatte de campagnes handmatig geschreven teksten en memes die van het internet werden gehaald. Hoe OpenAI de campagnes precies heeft gedwarsboomd, is niet bekendgemaakt. 

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!