Witold Kepinski - 03 juni 2024

Dell Technologies weet meer servers en networking toepassingen te verkopen

Dell Technologies maakt financiële resultaten bekend voor het eerste kwartaal van boekjaar 2025. De omzet bedroeg 22,2 miljard dollar, een stijging van 6% op jaarbasis. De nettowinst steeg met 65 procent naar 955 miljoen dollar.

Dell Technologies weet meer servers en networking toepassingen te verkopen image

Resultaten per segment

Infrastructure Solutions Group (ISG) behaalde in het eerste kwartaal een omzet van $9,2 miljard, een stijging van 22% op jaarbasis. De omzet uit servers en netwerken bedroeg een record van $5,5 miljard, een stijging van 42%, waarbij de vraag naar AI en traditionele servers groot was. De opbrengsten uit opslag bleven stabiel op $3,8 miljard. Het bedrijfsresultaat bedroeg $ 736 miljoen.

Client Solutions Group (CSG) behaalde in het eerste kwartaal een omzet van $12,0 miljard, een gelijk niveau op jaarbasis. De omzet uit commerciële klanten bedroeg $10,2 miljard, een stijging van 3% op jaarbasis, en de consumentenopbrengsten bedroegen $1,8 miljard, een daling van 15%. Het bedrijfsresultaat bedroeg $ 732 miljoen.

“Geen enkel bedrijf is beter gepositioneerd dan Dell om AI naar de onderneming te brengen”, zegt Jeff Clarke, vice-voorzitter en chief operating officer van Dell Technologies. “Servers en netwerken bereikten een recordomzet in het eerste kwartaal, waarbij onze AI-geoptimaliseerde serverbestellingen sequentieel toenamen tot $2,6 miljard, verzendingen met meer dan 100% stegen tot $1,7 miljard, en de achterstand met meer dan 30% groeide tot $3,8 miljard.”

Dell Technologies World 2024 aankondigingen

Op 20 mei breidde Dell het breedste portfolio van AI-oplossingen in de sector uit, van desktop tot datacenter tot cloud, met innovaties die zijn ontworpen om de adoptie en innovatie van AI te versnellen:

  • De Dell AI Factory combineert de infrastructuur, oplossingen en services van Dell die zijn geoptimaliseerd voor AI-workloads met een open ecosysteem van partners, waaronder NVIDIA, Meta, Microsoft en Hugging Face.
  • De Dell AI Factory met N VIDIA omvat de nieuwe PowerEdge XE9680L -server, die directe vloeistofkoeling biedt in een 4U-vormfactor en 72 NVIDIA Blackwell GPU's in één rack kan ondersteunen – 33% meer GPU-dichtheid per knooppunt vergeleken met de XE9680.
  • Software-updates van Dell PowerStore bieden klanten een prestatieverbetering tot 66%, native synchronisatiereplicatie voor bestanden en blokken en verbeterde mogelijkheden voor datamobiliteit in meerdere clouds.
  • Nieuwe AI-pc's zijn Copilot+ en worden aangedreven door Qualcomm Snapdragon X Elite- en Snapdragon X Plus-processors, die een uitzonderlijke batterijduur en AI-prestaties leveren.

“We hebben opnieuw ons vermogen getoond om een ​​sterke cashflow uit te voeren en te leveren, waarbij AI nieuwe groei blijft stimuleren”, zegt Yvonne McGill, Chief Financial Officer van Dell Technologies. “De omzet steeg met 6% naar 22,2 miljard dollar, de omzet uit servers en netwerken steeg met 42%, en we genereerden de afgelopen twaalf maanden 7,9 miljard dollar aan cashflow uit bedrijfsactiviteiten.”

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!