Robine Blinker - 04 juni 2024

Gegevens van 25.000 BBC-werknemers gestolen

De persoonsgegevens van ruim 25.000 huidige en voormalige werknemers van de Britse omroep BBC zijn gestolen door cybercriminelen. De criminelen wisten in te breken in een database van de omroep. De gegevens zijn afkomstig van pensioenplannen van de werknemers.

Gegevens van 25.000 BBC-werknemers gestolen image

Het beveiligingsteam van de BBC ontdekte het incident op 21 mei. Daarbij werden namen, verzekeringsnummers, geboortedata, het geslacht en thuisadressen van de werknemers gestolen, meldt The Register. Financiële gegevens en inloggegevens bleven wel veilig en het pensioenplan loopt geen verdere risico als gevolg van het incident. In totaal zijn 25.290 mensen door het incident getroffen. Dat is ongeveer de helft van alle leden die bij dit pensioenplan zijn aangesloten.

Het beveiligingsteam heeft hulp van externe experts ingeschakeld om verder onderzoek te doen. Vooralsnog zijn er geen signalen dat de gestolen data misbruikt is. De clouddatabase waar de data in stonden, is inmiddels volledig afgesloten. Een woordvoerder van het pensioenprogramma van de BBC biedt in een verklaring zijn excuses aan. "We willen onze leden ervan verzekeren dat de BBC snel gereageerd heeft en de bron van het incident beveiligd is." 

Getroffen leden hoeven nu geen actie te ondernemen, maar worden geadviseerd waakzaam te zijn voor ongebruikelijke activiteit. Alle mensen van wie data gestolen is, worden door de BBC op de hoogte gesteld. 

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!