Witold Kepinski - 04 juni 2024

AMD lanceert nieuwe Instinct-, Ryzen- en EPYC-processors

AMD breidt zijn AI en high-performance toepassingen voor datacenters en pc's uit met nieuwe AMD Instinct-, Ryzen- en EPYC-processors.

AMD lanceert nieuwe Instinct-, Ryzen- en EPYC-processors image

Tijdens de openingskeynote van Computex 2024 in Taipei - Taiwan eeft AMD gedetailleerde nieuwe CPU-, NPU- en GPU-architecturen beschreven die de end-to-end AI-infrastructuur aandrijven, van het datacenter tot PC's. AMD heeft een uitgebreide AMD Instinct-accelerator-roadmap onthuld, waarmee een jaarlijkse reeks AI-accelerators wordt geïntroduceerd, waaronder de nieuwe AMD Instinct MI325X-accelerator met geheugencapaciteit die naar verwachting beschikbaar zal zijn in het vierde kwartaal van 2024. 

AMD gaf ook een preview van de 5e generatie AMD EPYC-serverprocessors , op koers voor lancering in de tweede helft van 2024, met prestaties en efficiëntie. AMD heeft respectievelijk de AMD Ryzen AI 300-serie aangekondigd, de derde generatie AMD AI-compatibele mobiele processors, en AMD Ryzen 9000-serie processors voor laptops en desktop-pc's.

“Dit is een ongelooflijk spannende tijd voor AMD, omdat de snelle en steeds snellere adoptie van AI de vraag naar onze krachtige computerplatforms doet toenemen”, aldus Dr. Lisa Su, voorzitter en CEO. “Bij Computex waren we er trots op samen te werken met Microsoft, HP, Lenovo, Asus en andere strategische partners om onze volgende generatie Ryzen desktop- en notebookprocessors te lanceren, een voorproefje te geven van de leiderschapsprestaties van onze volgende generatie EPYC-processors en een nieuwe aan te kondigen jaarlijkse cadans voor AMD Instinct AI-versnellers.”

“We zitten midden in een enorme AI-platformverschuiving, met de belofte om de manier waarop we leven en werken te transformeren. Daarom is onze nauwe samenwerking met AMD, die meerdere computerplatforms omvat, van de pc tot op maat gemaakte silicium voor Xbox, en nu tot AI, zo belangrijk voor ons”, aldus Satya Nadella, voorzitter en CEO van Microsoft. “We zijn verheugd om samen te werken met AMD om deze nieuwe Ryzen AI-aangedreven Copilot+ pc’s te leveren. We zijn zeer toegewijd aan onze samenwerking met AMD en we zullen samen doorgaan met het bevorderen van AI-vooruitgang in de cloud en edge om nieuwe waarde te bieden aan onze gezamenlijke klanten.”

Lees alle verdere details hier.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!