Robine Blinker - 04 juni 2024

ChatGPT slecht bereikbaar door storing

ChatGPT is als gevolg van een storing slecht bereikbaar. Veel gebruikers melden dat ze de dienst niet kunnen bereiken, niet in kunnen loggen of geen berichten naar de chatbot kunnen versturen. Eerder vandaag leek het probleem opgelost, maar inmiddels is de dienst opnieuw voor diverse gebruikers onbereikbaar.

ChatGPT slecht bereikbaar door storing image

Op Allestoringen.nl is een flinke piek te zien in de storingsmeldingen. De data op de website suggereert dat de problemen rond half negen (Nederlandse tijd) begonnen. Tegen twee uur vanmiddag leken de problemen opgelost, maar vanaf vier uur 's middags werden opnieuw veel meldingen gemaakt van problemen bij ChatGPT. 

OpenAI bevestigt op zijn statuspagina dat er problemen zijn, maar noemt niet wat die problemen dan zijn. Bij de eerste storing werd het probleem na een uur gevonden en zo'n vier uur verholpen, stelt het bedrijf. Maar ook OpenAI zegt dat er inmiddels weer problemen zijn. Of het om een ander probleem gaat als eerder op de dag of de eerste storing nooit echt verholpen was, is onduidelijk. De AI-maker zegt het probleem te onderzoeken. 

Update 17:25: de eerste storing is volgens OpenAI verholpen, maar er zijn opnieuw problemen. Het artikel is daarop aangepast. 

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!