Robine Blinker - 05 juni 2024

Microsoft kondigt nieuwe ontslagronde aan

Microsoft ontslaat opnieuw een reeks werknemers. Bij deze ontslagronde gaat het om werknemers die werken aan mixed reality. Om hoeveel mensen het gaat, is niet aangekondigd.

Microsoft kondigt nieuwe ontslagronde aan image

De werknemers in kwestie werken op afdelingen die bijdragen aan de HoloLens 2, een AR-headset. Ondanks de ontslagen wil Microsoft het apparaat wel blijven verkopen, zegt een woordvoerder tegenover CNBC. Ook zegt de woordvoerder dat het bedrijf een aangepaste versie van de HoloLens - genaamd de Integrated Visual Augmentation System - blijft leveren aan Amerikaanse soldaten. Daar heeft het een overeenkomst met het Amerikaanse ministerie van Defensie voor. 

Microsoft zegt niet hoeveel mensen ontslagen worden, maar een ingewijde zegt tegenover CNBC dat het in totaal om duizend mensen gaat. Daar zitten onder meer de werknemers bij die aan mixed reality werken. 

Microsoft kondigde begin 2023 aan een omvangrijke reorganisatie door te voeren, waarbij zo'n 10.000 banen verloren gaan. Destijds werd al aangekondigd dat er gesneden wordt bij onder meer de HoloLens-afdeling. 

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!