Robine Blinker - 05 juni 2024

Veeam introduceert Data Cloud Vault voor veilige cloudopslag

Veeam introduceert het nieuwe Veeam Data Cloud Vault, een cloudgebaseerde opslagdienst waarmee gebruikers back-upgegevens veilig off-site op kunnen slaan in een altijd onveranderbaar en versleuteld format. Op die manier wordt kritieke informatie extra beschermd, stelt het bedrijf.

Veeam introduceert Data Cloud Vault voor veilige cloudopslag image

Veeam omschrijft zijn Data Cloud Vault als Storage-as-a-Service. De dienst is te gebruiken om data op te slaan, te beheren en er toegang toe te krijgen, zonder dat cloud- of fysieke opslaginfrastructuur volgens zerotrust-principes ontworpen hoeft te worden. De Vault biedt een vooraf geconfigureerde en volledig beheerde cloudopslag op Microosft Azure. 

"Het off-site opslaan van een back-up van data is een essentieel onderdeel van elke back-upstrategie en het is cruciaal voor een snel en schoon herstel na een storing of cyberaanval", zegt Anand Eswaran, CEO bij Veeam. "De nieuwe Veeam Data Cloud Vault voldoet aan deze vraag door een extra niveau van dataprotectie, cyber resilience, naleving van compliance, sneller herstel en preventie tegen dreigingen van binnenuit te bieden. Deze factoren dragen gezamenlijk bij aan het versterken van de beveiliging van organisaties, zonder dat het veel geld kost."

Veeam Data Cloud Vault is nu beschikbaar via Azure Marketplace voor een bedrag per TB/maand, afhankelijk van de regio. Bij die prijs zit niet alleen het opslagcomponent inbegrepen, maar ook de benodigde API-calls om naar die opslag te schrijven in een onveranderlijk format, en om data te lezen en terug te halen in het geval van herstel. Gebruikers krijgen via de software-interface van Veeam toegang tot de dienst en kunnen daar hun opslagbehoeften beheren en de opslag schalen. 

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!