Robine Blinker - 06 juni 2024

Microsoft heropent bètakanaal voor Windows 10

Microsoft heeft besloten zijn bètakanaal voor Windows 10 te heropenen. Via dat kanaal test Microsoft nieuwe features voor Windows 10 onder Windows Insiders, voordat ze uitgerold worden naar alle Windows 10-gebruikers.

Microsoft heropent bètakanaal voor Windows 10 image

Microsoft noemt de snelle ontwikkelingen binnen AI van het afgelopen jaar als aanleiding om het bètakanaal weer te openen. "We denken dat dit nieuwe AI-tijdperk de waarde en het belang van de PC verder vergroot, met Copilot in Windows in het hart", aldus het bedrijf. Om nieuwe features en andere verbeteringen naar Windows 10 te brengen, heeft Microsoft naar eigen zeggen een plek nodig waar actief met Windows Insiders aan features gewerkt kan worden. 

De nieuwe ontwikkelingen worden alleen naar Windows 10 versie 22H2 gebracht. Gebruikers van oudere versies kunnen deze features dus niet testen. Wie nieuwe Windows 10-functies uit wil proberen, kan zich via het instellingenmenu aanmelden als Windows Insider. In de komende weken verschijnt daar een nieuwe build, met daarin nieuwe features. 

Microsoft benadrukt dat Windows Insiders op een Windows 10-PC niet automatisch geüpgrade worden naar Windows 11. Die upgrade is wel optioneel beschikbaar, maar gebruikers moeten zelf beslissen of en wanneer ze updaten. 

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Huawei BN+BW 05-09-2024 tm 13-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!