Witold Kepinski - 15 juni 2024

Franse staat biedt Atos 700 miljoen euro

Als onderdeel van de gesprekken die zijn gestart met de Franse staat, aangekondigd aan de markt via een persbericht van 29 april 2024, kondigt Atos aan dat het een niet-bindend bevestigend bod heeft ontvangen van de Franse staat met betrekking tot de mogelijke overname van 100% van de Advanced Computing, Mission-Critical Systems en Cybersecurity Products-activiteiten van de BDS-divisie (Big Data & Cybersecurity) van het bedrijf. Dit niet-bindende bevestigende bod heeft een totale ondernemingswaarde van 700 miljoen euro.

Franse staat biedt Atos 700 miljoen euro image

Het bod van de Franse staat moet onder andere verhinderen dat strategische onderdelen, zoals supercomputers voor defensie, in buitenlandse handen komen.

De raad van bestuur van Atos, onder auspiciën van de bemiddelaar Maître Hélène Bourbouloux, en het management van het bedrijf zullen dit voorstel bespreken met de Franse staat, waarbij zij opmerken dat er geen garanties kunnen worden gegeven dat de partijen met succes zullen onderhandelen en een definitieve overeenkomst zullen sluiten.

Bovendien bevestigt het bedrijf zijn doelstelling om met het Onepoint-consortium en zijn financiële schuldeisers tot een definitieve financiële herstructureringsovereenkomst te komen, die vervolgens tegen juli 2024 via een speciale versnelde procedure zal worden geïmplementeerd.

DIC Awards BW tm 28-10-2024 Specops Software 22/10 t/m 5/11 BW
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!