Witold Kepinski - 18 juni 2024

HPE en NVIDIA ontwikkelen samen private cloud AI portfolio

Hewlett Packard Enterprise (HPE) en NVIDIA kondigen tijdens HPE Discover Las Vegas NVIDIA AI Computing by HPE aan als uitbreiding van de langdurige samenwerking. Dit nieuwe portfolio bevat samen ontwikkelde AI-oplossingen en gezamenlijke go-to-marketintegraties die bedrijven in staat stellen om de adoptie van generative AI (GenAI) te versnellen.

HPE en NVIDIA ontwikkelen samen private cloud AI portfolio image

HPE Private Cloud AI is een oplossing die de diepste integratie van NVIDIA AI computing, networking en software combineert met HPE’s AI storage, compute en de HPE GreenLakecloud. Het aanbod stelt bedrijven van elke grootte in staat om energiezuinig, snel en flexibel GenAI-applicaties te ontwikkelen en in te zetten. HPE Private Cloud AI bevat een selfservice cloudervaring met levenscyclusbeheer en is aangedreven door de nieuwe OpsRamp AI copilot, die IT-operaties helpt om workload en efficiëntie te verbeteren. Ook is HPE Private Cloud AI beschikbaar in vier afgestemde configuraties ter ondersteuning van een breed scala aan AI-workloads en use cases.

HPE Private Cloud AI levert een unieke, cloudbased ervaring om innovatie en rendement te versnellen, en tegelijkertijd de bedrijfsrisico's van AI te beheren. Het biedt:

  • ondersteuning voor inference, fine-tuning, en RAG AI-workloads die gebruikmaken van eigen data;
  • bedrijfscontrole op dataprivacy, security, transparantie en governance-eisen;
  • cloudervaring met ITOps- en AIOps-vaardigheden om productiviteit te verhogen;
  • flexibiliteit om toekomstige AI-kansen en -groei aan te kunnen.

Samengestelde AI- en datasoftwarestack in HPE Private Cloud AI

De AI- en datasoftware-stack is gebouwd op het NVIDIA AI Enterprise softwareplatform, dat NVIDIA NIM inference microdiensten bevat.

NVIDIA AI Enterprise versnelt data science pipelines en stroomlijnt de ontwikkeling en het inzetten van production-grade copilots en andere GenAI-applicaties. Als onderdeel van NVIDIA AI Enterprise levert NVIDIA NIM-microdiensten die makkelijk zijn in gebruik voor geoptimaliseerde AI-modelinferencing. Dit zorgt voor een soepele transitie van prototype naar veilige inzet van AI-modellen in verschillende use cases.

Aanvullend op NVIDIA AI Enterprise en NVIDIA NIM levert HPE AI Essentials software een set van samengestelde AI en datafundatietools. Een uniform bedieningspaneel biedt aanpasbare oplossingen, doorlopende ondersteuning en betrouwbare AI-diensten. Denk aan data- en modelcompliance en uitbreidbare mogelijkheden die verzekeren dat AI-pijplijnen in overeenstemming zijn met wet- en regelgeving, uitlegbaar zijn en reproduceerbaar zijn tijdens de AI-levenscyclus.

Voor optimale prestaties van de AI- en datasoftwarestack levert HPE Private Cloud AI een volledig geïntegreerde AI-infrastructuurstack inclusief NVIDIA Spectrum-X Ethernet networking, HPE GreenLake for File Storage, en HPE ProLiantservers met ondersteuning voor NVIDIA L40S, NVIDIA H100 NVL Tensor Core GPU’s en het NVIDIA GH200 NVL2-platform.

Cloudervaring mogelijk door HPE GreenLake cloud

HPE Private Cloud AI biedt een selfservice cloudervaring via HPE GreenLake cloud. Door een platformgebaseerd bedieningspaneel bieden HPE Greenlake clouddiensten beheerbaarheid en observeerbaarheid om endpoints, workloads en data te automatiseren, te organiseren en te beheren in hybrid omgevingen.

HPE GreenLake cloud en OpsRamp AI- infrastructuur

OpsRamps IT-operaties zijn geïntegreerd met HPE GreenLake cloud om zichtbaarheid en AIOps te leveren aan alle HPE-producten en -diensten. OpsRamp biedt nu ook zichtbaarheid voor end-to-end-NVIDIA-accelerated computing stack, inclusief NVIDIA NIM en AI- software, NVIDIA Tensor Core GPU’s en AI-clusters, maar ook NVIDIA Quantum InfiniBand en NVIDIA Spectrum Ethernet switches. IT-administratoren kunnen inzichten krijgen om abnormaliteiten te identificeren en de AI-infrastructuur en -workloads te monitoren in hybrid multicloudomgevingen.

De nieuwe OpsRamp-operationscopilot gebruikt NVIDIA’s accelerated computing platform om grote datasets te analyseren op inzichten met een gespreksassistent. Dit verbetert de productiviteit voor operationeel beheer. OpsRamp integreert ook met CrowdStrike API’s, zodat klanten een uniforme service map view van end-point security zien in de gehele infrastructuur en applicaties.

Time to value met AI

Om de time to value voor bedrijven te versnellen om AI-oplossingen en use cases te ontwikkelen met duidelijke bedrijfsvoordelen kondigden Deloitte, HCLTech, Infosys, TCS en WIPRO ondersteuning aan. Deze partijen namen het NVIDIA AI Computing by HPE- portfolio en HPE Private Cloud AI-aanbod op in hun strategische AI-oplossingen en -diensten.

HPE voegt ondersteuning voor NVIDIA’s laatste GPU’s en superchips toe

  • HPE Cray XD670-ondersteuning tot acht NVIDIA H200 Tensor Core GPU’s en is ideaal voor LLM-bouwers.
  • HPE ProLiant DL384 Gen12-server met NVIDIA GH200 NVL2 is ideaal voor LLM-gebruikers die grotere modellen of RAG gebruiken.
  • HPE ProLiant DL380a Gen12-serverondersteuning tot acht NVIDIA H200 NVL Tensor Core GPU’s is ideaal voor LLM-gebruikers op zoek naar flexibiliteit om hun GenAI-workloads op te schalen.
  • HPE ontwikkelt haar producten om de NVIDIA GB200 NVL2 / NVL2, en de nieuwe Blackwell-, NVIDIA Rubin-, en NVIDIA Vera-architecturen te ondersteunen.

“Generative AI biedt een enorm potentieel voor bedrijfstransformatie, maar de complexiteit van gefragmenteerde AI-technologie bevat te veel risico’s en barrières die adoptie op grote schaal in de weg zitten. Ook kan dit het meest waardevolle bezit van een bedrijf in gevaar brengen, namelijk hun data,” zegt Antonio Neri, CEO en president van HPE. “Om het potentieel van GenAI in het bedrijf optimaal te gebruiken ontwikkelden HPE en NVIDIA samen een turnkey private cloud voor AI. De oplossing staat bedrijven toe om hun middelen te gebruiken om nieuwe AI use cases te ontwikkelen die productiviteit bevorderen en nieuwe omzetstromen genereren.”

“GenAI en accelerated computing voeden de fundamentele transformatie nu elke industrie zich in een race stort om mee te doen aan de industriële revolutie,” zegt NVIDIA-founder en -CEO, Jensen Huang (foto). “Nog niet eerder hebben NVIDIA en HPE hun technologieën zo diep geïntegreerd om de gehele NVIDIA AI-computingstack samen te voegen met HPE’s private cloudtechnologie. Zo hebben klanten en AI-professionals toegang tot de meest geavanceerde computing infrastructuur en diensten om de grenzen van AI te verleggen.”

File storage met hoge dichtheid

HPE GreenLake for File Storage behaalde een NVIDIA DGX BasePOD-certificaat en NVIDIA OVX storagevalidatie. Klanten krijgen zo een erkende file storageoplossing die AI, GenAI en GPU-intensieve workloads op schaal kan versnellen. HPE zal de aankomende NVIDIA- reference architecture storage certificatieprogramma’s tijdig introduceren.

Beschikbaarheid

Alle NVIDIA AI Computing by HPE-producten en -diensten zijn beschikbaar via een gezamenlijke marktbetredingsstrategie voor salesteams en channel partners, training en een wereldwijd netwerk van systeemintegrators – inclusief Deloitte, HCLTech, Infosus, TCS en Wipro – die bedrijven in verschillende industrieën helpen met het runnen van complexe AI-workloads.

  • HPE Private Cloud AI wordt verwacht in de herfst.
  • HPE ProLiant DL380a Gen12-server met NVIDIA H200 NVL Tensor Core GPU’s wordt verwacht in de herfst.
  • HPE ProLiant DL384 Gen12-server met dual NVIDIA GH200 NVL2 wordt verwacht in de herfst.
  • HPE Cray XD670-server met NVIDIA H200 Tensor Core GPUs NVL2 wordt verwacht in de zomer.
DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!