Witold Kepinski - 21 juni 2024

Qblox haalt 26 miljoen dollar binnen via Series A-financiering

Qblox uit Delft heeft met succes zijn Series A-financieringsronde afgerond, waarmee een aanzienlijke 26 miljoen dollar is binnengehaald. Deze investering werd geleid door het Quantonation en Invest-NL Deep Tech fonds, met aanvullende deelname van QDNL-participaties en de European Innovation Council (EIC).

Qblox haalt 26 miljoen dollar binnen via Series A-financiering image

Deze belangrijke financieringsmijlpaal markeert een strategische vooruitgang voor Qblox, een toonaangevende innovator op het gebied van de ontwikkeling van kwantumcontrolestacks. Door zeer schaalbare hardware- en softwareoplossingen te integreren, stelt Qblox kwantumcomputerbouwers wereldwijd in staat industriële toepassingen te realiseren.

Strategische visie en industriële impact

Niels Bultink, mede-oprichter en CEO van Qblox , benadrukte het belang van deze prestatie. “Deze Series A-financiering markeert een belangrijke mijlpaal in de reis van Qblox om kwantuminnovatie vooruit te helpen”, verklaarde hij. “Het is ons altijd duidelijk geweest dat kwantumtechnologie moet worden gezien als een waardeketen waarin we met toewijding werken aan één cruciale laag van de stapel, die momenteel meer dan honderd klanten bedient. Dit heeft ons, bijna uniek in de sector, in staat gesteld te groeien het bedrijf dat exponentieel wordt aangedreven door inkomsten in plaats van door investeringen. Met onze eerste aandeleninvestering stellen we onze groei op de lange termijn veilig, waardoor Qblox wordt gepositioneerd als de enabler voor kwantumsystemen op industriële schaal."

Oliver Tonneau, Partner van Quantonation, gaf commentaar op hun investering: "We hebben de indrukwekkende reis van Qblox de afgelopen vier jaar op de voet gevolgd. Hun prestaties waren opmerkelijk, en we zijn zeer verheugd om samen met Invest NL in Qblox te investeren om hun transitie naar de toekomst te helpen versnellen. Hun expertise op het gebied van de ontwikkeling van control stacks en hun unieke modulaire en schaalbare technologie maken hen tot een opvallende speler in het veld. We kijken ernaar uit om de impact van deze investering op hun voortdurende vooruitgang te zien."

Commerciële toepassingen en innovaties

De control stack-technologie van Qblox staat klaar om een ​​revolutie teweeg te brengen in de quantumcomputerindustrie. Door schaalbare en modulaire oplossingen te ontwikkelen, maakt Qblox kwantumcontrole mogelijk, een cruciaal onderdeel in de vooruitgang van kwantumcomputers. Deze technologie verbetert niet alleen de prestaties en schaalbaarheid van kwantumsystemen, maar vermindert ook de complexiteit en kosten die met kwantumcontrole gepaard gaan, aldus Qblox.

De control stack-oplossingen van het bedrijf worden momenteel door meer dan honderd klanten wereldwijd gebruikt, wat de verreikende impact en toepasbaarheid ervan op verschillende kwantumcomputerplatforms aantoont. Deze Series A-financiering zal de inspanningen van Qblox op het gebied van onderzoek en ontwikkeling verder stimuleren, waardoor versnelde productontwikkeling en verbeterde marktpositionering mogelijk worden.

Huidige blokkers en beperkingen

Ondanks de veelbelovende vooruitgang wordt de quantumcomputerindustrie geconfronteerd met verschillende uitdagingen. Een van de belangrijkste blokkers is de complexiteit van het integreren van kwantumsystemen met klassieke controlemechanismen. De controlestack van Qblox wil dit probleem aanpakken door een naadloze interface te bieden tussen kwantumhardware en besturingssoftware.

Een andere beperking is de schaalbaarheid van kwantumsystemen. Naarmate kwantumcomputers groter en complexer worden, wordt de behoefte aan robuuste en schaalbare besturingsoplossingen steeds belangrijker. De modulaire aanpak van Qblox voor het beheersen van de stackontwikkeling biedt een oplossing voor deze schaalbaarheidsuitdaging en maakt de weg vrij voor grotere en krachtigere kwantumsystemen.

Toekomstige vooruitzichten

De toekomst van Qblox ziet er uitzonderlijk rooskleurig uit, met het potentieel voor aanzienlijke bijdragen aan de quantumcomputerindustrie. Het bedrijf is van plan zijn onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen uit te breiden, waarbij de nadruk zal liggen op baanbrekende innovaties op het gebied van kwantumcontroletechnologie. Daarnaast streeft Qblox ernaar om zijn team te laten groeien en toptalent aan te trekken om verdere vooruitgang te boeken en aan de toenemende vraag naar hun oplossingen te voldoen.

Terwijl quantum computing zich blijft ontwikkelen, bevindt Qblox zich in een goede positie om een ​​cruciale rol te spelen bij het vormgeven van de toekomst van deze transformatieve technologie. De Serie A-financiering zal niet alleen de groei en ontwikkeling van het bedrijf ondersteunen, maar ook bijdragen aan de bredere vooruitgang van quantum computing, waardoor nieuwe toepassingen en oplossingen voor complexe maatschappelijke uitdagingen mogelijk worden.

ALSO BW tm 16-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!