Wouter Hoeffnagel - 21 juni 2024

Oracle investeert miljard dollar in nieuwe OCI-cloudregio in Madrid

Oracle investeert meer dan een miljard dollar, omgerekend 934 miljoen euro, in een nieuwe regionale OCI-cloudregio in het Spaanse Madrid. Met de regio wil Oracle inspelen op de snelgroeiende vraag naar AI en clouddiensten in Spanje.

Oracle investeert miljard dollar in nieuwe OCI-cloudregio in Madrid image

Het gaat om de derde cloudregio van Oracle in Madrid. De regio moet klanten in Spanje in staat stellen missiekritieke workloads te migreren naar Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Ook wil Oracle klanten helpen te voldoen aan de Digital Operational Resilience Act (DORA) en de European Outsourcing Guidelines (EBA, EIOPA, ESMA). Telefonica España is als host partner ingeschakeld. De nieuwe regio moet klanten en partners in de regio toegang bieden tot clouddiensten met een lage latentie, en hen zo helpen meer waarde te halen uit data. Ook kunnen klanten gebruikmaken van high availability en disaster recovery voor het versterken van hun businesscontinuïteit.

“Het is geweldig nieuws dat grote technologiemultinationals zoals Oracle dit investeringsniveau in de regio Madrid aankondigen”, zegt Miguel López-Valverde, raadslid voor digitalisering van de regering van de regio Madrid. “Wij zijn overtuigd van het belang van publiek-private samenwerking op dit gebied, en van het faciliteren van de ontwikkeling van cloudinfrastructuur in onze regio. De komende drie jaar zal de regio Madrid naar verwachting ruim zes miljard euro aan investeringen uit de cloudindustrie ontvangen, wat van cruciaal belang is om ons te helpen een digitale economie op te bouwen die in staat is hoogwaardige banen te creëren, investeringen aan te trekken en talent vast te houden.”

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!