Witold Kepinski - 24 juni 2024

Equinix en Quside bundelen krachten rond quantum technologie en security

Quside, een quantumtechnologiebedrijf, werkt nauw samen met Equinix om gemakkelijke toegang tot de nieuwste quantum random number generation (QRNG) technologieën mogelijk te maken. Hiermee helpen ze klanten om de sterkste cryptografische basis te bouwen om zich te verdedigen tegen steeds geavanceerdere cyberaanvallen.

Equinix en Quside bundelen krachten rond quantum technologie en security image

Dit concept van willekeurigheid in cyberbeveiliging staat bekend als entropie. In cryptografie creëert entropie volledig onvoorspelbare reeksen van willekeurige getallen, waardoor het voor kwaadwillenden extreem moeilijk is om patronen te voorspellen en systemen te hacken. Entropie, dat alleen door hardware kan worden geproduceerd, ligt aan de basis van beveiliging. Als het niet goed gegenereerd wordt, kan het leiden tot compleet onveilige en kwetsbare systemen.

Via het wereldwijde Equinix Fabric-netwerk kunnen bedrijven verbinding maken met deze cyberbeveiligingsoplossing via snelle, low-latency en private netwerkverbindingen. Equinix ondersteunt al een aantal quantumbedrijven als onderdeel van zijn netwerk. Equinix bevindt zich in een positie om bedrijven zoals Quside te ondersteunen in hun groei en om voor meerdere sectoren de transitie te leiden naar een reeks quantumtechnologieën, waaronder verbeterde cyberbeveiligingsopties en verbeterde energie-efficiëntie, aldus Equinix.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!