Witold Kepinski - 24 juni 2024

Zsolt Szabó schrijft motivatiebrief voor functie staatssecretaris voor Digitalisering

Zsolt Szabó, de beoogde staatssecretaris voor Digitalisering, heeft onlangs een motivatiebrief naar de Commissie van Binnenlandse Zaken in de Tweede Kamer gestuurd. Szabó is voormalig VVD-Kamerlid, was eerder actief als woordvoerder digitale zaken in de Tweede Kamer en is op dit moment vice president Publieke Sector van Capgemini.

Zsolt Szabó schrijft motivatiebrief voor functie staatssecretaris voor Digitalisering image

Szabó volgt Alexandra van Huffelen op, die de afgelopen kabinetsperiode de functie op zich nam. Hij is hiermee de tweede staatssecretaris voor Digitalisering in Nederland. Szabó is lid van de VVD, maar wordt door de PVV voorgedragen. Szabó was in de periode 2003 tot en met 2006 Tweede Kamerlid namens de VVD. Sinds 2007 is hij werkzaam als vice president Publieke Sector bij Capgemini.

'Digitalisering raakt ons dagelijks bestaan'

Zsolt Szabó schrijft: 'Meer dan 20 jaar geleden schreef ik als Kamerlid het rapport ‘De Belgen Voorbij’ een architectuurdocument van hoe de overheid digitale dienstverlening aan burgers en bedrijven zou kunnen verbeteren.

Digitalisering raakt ons dagelijks bestaan tot in de haarvaten, thuis, op ons werk en elk moment van de dag en daar waar het in het verleden dit voornamelijk werd gezien als een positieve ontwikkeling is er heden meer realiteitszin gekomen, ook in Brussel, dat er om de IT heen veel moet worden geregeld rond onder meer ethiek, de menselijke maat en de weerbaarheid. Onderwerpen die ook terugkomen in het hoofdlijnenakkoord en waar de komende jaren nog een forse slag moet worden gemaakt. Toen ik recent gevraagd werd door de PVV om staatssecretaris te worden en dit dossier in een nieuw kabinet op te pakken heb ik derhalve niet getwijfeld.

Dit geldt ook voor de post Koninkrijksrelaties. Als Kamerlid bezocht ik reeds het Caribische deel van ons Koninkrijk en ben blij dat in het hoofdlijnenakkoord de betrokken partijen dit deel als waardevol beschouwen. Kijk uit naar mijn bezoeken en de wijze waarop ik aan de verdere ontwikkelingen zal gaan bijdragen.'

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!