Witold Kepinski - 26 juni 2024

Cloudian verzekert groeifinanciering van 23 miljoen dollar

Cloudian, speler op het gebied van veilige S3-compatibele AI data lake-platforms, heeft vandaag aangekondigd dat het 23 miljoen dollar aan groeifinanciering heeft afgesloten van Morgan Stanley Expansion Capital. Cloudian zal de opbrengst gebruiken om productinnovatie en verkoop- en marketinginitiatieven te stimuleren om te voldoen aan de snelgroeiende vraag naar de AI-datalake-software van het bedrijf.

Cloudian verzekert groeifinanciering van 23 miljoen dollar image

De toegenomen vraag van bedrijven naar schaalbare AI-ready datamanagementoplossingen heeft Cloudian ertoe aangezet indrukwekkende groeicijfers te behalen, waaronder een stijging van 30% in de jaarlijkse terugkerende omzet (ARR) jaar na jaar. Bovendien heeft Cloudian een belangrijke financiële mijlpaal bereikt door break-even te bereiken, wat de sterke operationele prestaties en marktpositie van het bedrijf weerspiegelt.

'Cruciaal moment in onze financiële reis'

“Onze productinnovatie en toewijding aan klantsucces hebben geleid tot substantiële groei, omdat bedrijven steeds meer gebruik maken van de AI-ready data lake-technologie van Cloudian om inzichten te creëren en hun AI-initiatieven vooruit te helpen”, aldus Michael Tso, CEO en medeoprichter van Cloudian. “Het bereiken van break-even naast deze groei markeert een cruciaal moment in onze financiële reis. We zijn verheugd om samen te werken met Morgan Stanley Expansion Capital om onze missie van het leveren van toonaangevende opslagoplossingen te verwezenlijken.”

Cloudian's HyperStore, bekend om zijn naadloze schaalbaarheid, toonaangevende S3-compatibiliteit en robuuste beveiligingsfuncties, heeft het bedrijf in staat gesteld te voldoen aan de uiteenlopende opslagbehoeften van ondernemingen in verschillende sectoren, waaronder de gezondheidszorg, de financiële sector, de media en de overheid. Aanzienlijke investeringen in technologie en productontwikkeling hebben Cloudian gepositioneerd als een belangrijke speler op de markt voor objectopslag.

AI en data

“Cloudian's innovatieve benadering van dataopslag, gecombineerd met zijn sterke klantgerichtheid, heeft het bedrijf gepositioneerd als leider in de markt”, aldus Stanley Hua, uitvoerend directeur van Morgan Stanley Expansion Capital. “We zijn verheugd om Cloudian te ondersteunen in de volgende groeifase en om het bedrijf te helpen uitzonderlijke waarde te blijven leveren aan zijn klanten.”

On-premise AI-datameren van Cloudian helpen bedrijven over de hele wereld informatie veilig om te zetten in inzicht en eigen AI-modellen te ontwikkelen, terwijl ze volledig voldoen aan de vereisten van datasoevereiniteit. Bewezen met populaire AI- en data-analysetools, waaronder PyTorch, Tensor Flow, Kafka en Druid, voldoet Cloudian aan opslagbehoeften gedurende de gehele datalevenscyclus. Cloudian-oplossingen zijn verkrijgbaar bij AWS Marketplace, HPE GreenLake, Lenovo en bij Cloudian-resellerpartners wereldwijd.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!