Witold Kepinski - 27 juni 2024

Oracle introduceert HeatWave GenAI

Oracle heeft de algemene beschikbaarheid aangekondigd van HeatWave GenAI, inclusief de eerste grote taalmodellen (LLM's) in de database, een geautomatiseerde vectoropslag in de database, vectorverwerking op schaal en de mogelijkheid om contextuele gesprekken in natuurlijke taal te voeren. door ongestructureerde inhoud.

Oracle introduceert HeatWave GenAI image

Met deze nieuwe mogelijkheden kunnen klanten de kracht van generatieve AI naar hun bedrijfsdata brengen, zonder dat hiervoor AI-expertise nodig is of dat ze data naar een aparte vectordatabase hoeven te verplaatsen. HeatWave GenAI is onmiddellijk beschikbaar in alle Oracle Cloud-regio's, Oracle Cloud Infrastructure (OCI) Dedicated Region en in alle clouds, zonder extra kosten voor HeatWave-klanten.

Vectoropslag voor ongestructureerde bedrijfsinhoud creëren

Met HeatWave GenAI kunnen ontwikkelaars met één enkele SQL-opdracht een vectoropslag voor ongestructureerde bedrijfsinhoud creëren, met behulp van ingebouwde inbeddingsmodellen. Gebruikers kunnen in één stap zoekopdrachten in natuurlijke taal uitvoeren met behulp van in-database of externe LLM's. Gegevens verlaten de database niet en vanwege de extreme schaal en prestaties van HeatWave is het niet nodig om GPU's te voorzien. Als gevolg hiervan kunnen ontwikkelaars de complexiteit van applicaties verminderen, de prestaties verhogen, de gegevensbeveiliging verbeteren en de kosten verlagen.

“Het verbluffende innovatietempo van HeatWave zet zich voort met de toevoeging van HeatWave GenAI aan de bestaande ingebouwde HeatWave-mogelijkheden: HeatWave Lakehouse, HeatWave Autopilot, HeatWave AutoML en HeatWave MySQL”, aldus Edward Screven, chief corporate architect bij Oracle. “De huidige geïntegreerde en geautomatiseerde AI-verbeteringen stellen ontwikkelaars in staat sneller rijke generatieve AI-applicaties te bouwen, zonder dat daarvoor AI-expertise of het verplaatsen van gegevens nodig is. Gebruikers hebben nu een intuïtieve manier om met hun bedrijfsgegevens te communiceren en snel de juiste antwoorden te krijgen die ze nodig hebben voor hun bedrijf.”

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!