Witold Kepinski - 27 juni 2024

De Voxicon-schermen van Dustin krijgen het TCO-certificaat

Om tegemoet te komen aan de grote vraag naar duurzamere IT-producten, begint Dustin nu met de verkoop van eigen kantoorschermen die zijn gecertificeerd volgens TCO Certified. Vanaf 1 juli krijgen vier schermen van Dustins eigen merk Voxicon een duurzaamheidscertificaat.

De Voxicon-schermen van Dustin krijgen het TCO-certificaat image

TCO Certified is 's werelds toonaangevende duurzaamheidscertificering voor IT-producten en een hulpmiddel dat inkopers helpt om aan duurzaamheid te werken.

"Er is een zeer grote vraag naar TCO-gecertificeerde producten en daarom zijn we erg blij dat we onze klanten nu schermen kunnen bieden die zijn gecertificeerd volgens TCO Certified", zegt René Schenk (foto), verantwoordelijk voor Large Corporate and Public bij Dustin in Nederland.

De schermen zijn de eerste binnen het eigen merk van Dustin die TCO Certified worden. In eerste instantie gaat het om de vier meest gebruikte kantoorschermen van Voxicon, maar in de toekomst hopen we het aanbod te kunnen uitbreiden met nog meer TCO-gecertificeerde producten.

Duurzaam

"Dustin investeert veel in circulaire en duurzame IT en we werken continu aan het verkleinen van onze klimaatvoetafdruk in de hele waardeketen. Ons doel is om in 2030 een klimaatneutrale waardeketen te hebben en een belangrijk onderdeel daarvan is om onze klanten te helpen betere keuzes te maken", zegt Schenk.

TCO Certified is een wereldwijde duurzaamheidscertificering voor IT-producten. Het omvat zowel sociale- als milieuaspecten en helpt inkooporganisaties en de IT-sector om de belangrijkste duurzaamheidsuitdagingen in verband met elektronica aan te pakken, zoals klimaat, circulariteit, gevaarlijke stoffen en verantwoordelijkheid van leveranciers. Er moet aan alle criteria worden voldaan. De naleving van alle criteria wordt onafhankelijk gecontroleerd door geaccrediteerde deskundigen.

ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!