Witold Kepinski - 27 juni 2024

Main Capital Partners investeert in BPM softwareleverancier SoftProject

Main Capital Partners ("Main") kondigt de meerderheidsinvestering in SoftProject aan, een toonaangevende Duitse leverancier van Business Process Management-Software. Main zal SoftProject als strategisch partner ondersteunen in haar volgende groeifase, zowel door organische groei-initiatieven als met vervolgacquisities. Deze overname is de eerste platforminvestering van Main’s recent-opgehaalde fonds, MCVIII, en onderstreept Main’s ambitie om groei en innovatie binnen de B2B software-industrie verder te bevorderen.

Main Capital Partners investeert in BPM softwareleverancier SoftProject image

SoftProject, opgericht in 2000, is een toonaangevende BPM-softwarespeler in Duitsland en bedient meer dan 300 bedrijven, waaronder AXA, BMW en Stadtwerke Norderstedt. SoftProject’s belangrijkste oplossing, het X4 BPMS-platform, is een low-code oplossing die procesmodellering, automatisering en data integratie vereenvoudigt. Dit stelt bedrijven in staat om werkprocessen te stroomlijnen, knelpunten te verhelpen en aanzienlijke efficiëntievoordelen te realiseren. Het bedrijf heeft een sterke positie in de DACH-regio, met name binnen verzekeraars, energiebedrijven en industriële sectoren.

Samen met Main zal oprichter en CEO Dirk Detmer de volgende groeifase vormgeven. Vooruitkijkend zal Main het bedrijf actief ondersteunen bij het voortzetten van de huidige groei door onder andere de integratiemogelijkheden van het bedrijf verder te versterken en de klantenbasis verder uit te breiden naar zowel nieuwe geografieën als naar aanpalende klantsegmenten. Naast organische groei zal het doen van strategische overnames een belangrijke pijler zijn binnen de groeistrategie, om zo het innovatieve productportfolio verder uit te breiden en de marktpositie te versterken binnen bestaande en nieuwe geografieën. Deze strategie zal naar verwachting een positief effect hebben op de klanten van SoftProject, welke zullen profiteren van snellere implementaties dankzij meer branche-gerichte oplossingen en een uitgebreider productaanbod.

MKB

Dirk Detmer, oprichter en Managing Director van SoftProject, zegt: "Gezien Main's indrukwekkende track-record binnen de DACH-regio en de BPM-sector, heb ik er alle vertrouwen in dat deze samenwerking SoftProject verder zal helpen in onze groeistrategie. We zien een grote vraag naar onze oplossingen binnen het MKB segment alsook binnen corporates en met de hulp van Main kunnen wij ons bereik verder uitbreiden naar andere geografieën buiten de DACH-regio. Met deze strategische samenwerking verwachten we internationaal sneller te kunnen opschalen, onze verticale aanpak verder uit te breiden en onze positie als leverancier van digitale transformatie voor onze klanten te versterken.

"Sven van Berge Henegouwen, Managing Partner bij Main Capital Partners, sluit af: "Main is al langere tijd in nauw contact met SoftProject en we kijken uit naar de samenwerking waarin we het bedrijf zullen begeleiden in de volgende groeifase. SoftProject is een toonaangevende naam binnen het BPM-softwaresegment en zal in de toekomst verder profiteren van zowel de sterke klantrelaties als de kwaliteit van de moderne softwareoplossingen en medewerkers. We zijn ervan overtuigd dat onze gerichte organische groei-initiatieven, aangevuld met een selectieve buy-and-build strategie, zullen resulteren in een nog betere ervaring voor zowel bestaande als nieuwe klanten."

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!