Wouter Hoeffnagel - 27 juni 2024

Nvidia verliest 15 procent van beurswaarde in enkele dagen tijd

Nvidia ziet zijn waarde op de beurs in korte tijd flink teruglopen. Het Amerikaanse bedrijf profiteerde de afgelopen tijd juist sterk van de grote populariteit van kunstmatige intelligentie (AI), maar verliest nu juist in korte tijd 500 miljard dollar aan waarde.

Nvidia verliest 15 procent van beurswaarde in enkele dagen tijd image

Nvidia haalde vorige week juist nog enige tijd Microsoft in als meest waardevolle bedrijf ter wereld met een marktwaarde van 3,335 biljoen dollar. Nu heeft het bedrijf echter in slechts enkele dagen tijd zo'n 15 procent van zijn beurswaarde verloren, waarmee het terugzakt naar de derde positie; het moet zowel Microsoft als Apple voor laten gaan.

Een duidelijke reden voor de snelle waardeverlies van Nvidia op de beurs is er niet. De Financial Times wijst op een verkoop van bijna 95 miljoen dollar aan Nvidia-aandelen door CEO Jensen Huang (foto) eind vorige week. Het is echter onduidelijk of deze verkoop tot onrust heeft geleid bij investeerders. Analisten wijzen er echter ook op dat een snelle waardestijging van een bedrijf een organisatie ook kwetsbaar maakt voor een snel waardeverlies.

ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!