Wouter Hoeffnagel - 27 juni 2024

Software voor autodealers van CDK Global rest van de maand onbeschikbaar door ransomware

Softwarebedrijf CDK Global verwacht dat autodealers zeker de rest van de maand geen gebruik kunnen maken van zijn software. Door een ransomwareaanval is de software tijdelijk uit de lucht gehaald.

Software voor autodealers van CDK Global rest van de maand onbeschikbaar door ransomware image

De systemen van CDK Global bleken eerder deze maand besmet te zijn met ransomware. Het zag zich toen genoodzaakt de software uit de lucht te halen. Naar schatting maken zo'n 15.000 Amerikaanse autodealers gebruik van de software voor het begeleiden van hun bedrijfsvoering. Zo kunnen zij onder meer het verkoopproces, administratie, leveringen en reparaties aan voertuigen via de software beheren.

Het softwarebedrijf wordt door de ransomwarecriminelen afgeperst; de aanvallers eisen tientallen miljoenen dollars van het bedrijf. Eerder maakte CDK Global al bekend tot betaling van het geëiste losgeld over te gaan zodat zijn klanten weer gebruik kunnen maken van de software. Nu waarschuwt CDK Global klanten dat het niet verwacht al zijn gebruikers voor 30 juni weer online te krijgen, meldt onder meer Reuters.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!