Redactie - 28 juni 2024

The Next Web (TNW) Conference 2024: de hoogtepunten

Dat was het! The Next Web (TNW) Conference 2024 bracht opnieuw meer dan 10.000 deelnemers samen, waaronder 3.500+ startups, 1.750+ bedrijven, 600+ investeerders, 2.000+ vertegenwoordigers van het tech-ecosysteem en meer dan 100 media. Zoals elk jaar was de TNW Conference een smeltkroes van ideeën en innovaties, tegen de achtergrond van de meest urgente thema's van vandaag op het gebied van technologie.

The Next Web (TNW) Conference 2024: de hoogtepunten image

Wat thema's betreft, kon de TNW Conference kunstmatige intelligentie niet negeren, en inderdaad zagen we veel keynotes en panels over de zakelijke kansen van AI, het ethische gebruik van AI, de toekomst van menselijke creativiteit en de impact van AI op democratie, privacy en gelijkheid. Belangrijke sprekers over dit onderwerp waren onder meer Helle Thorning-Schmidt van Meta's Oversight Board, toonaangevende wetenschappers en ontwikkelaars zoals Dr. Vivienne Ming en Ben Goertz, en bedrijfsleiders waaronder Sophia Velastegui van Aptiv.

Diversiteit, gelijkheid en inclusie (DEI) kregen ook veel aandacht, wat de voortdurende toewijding van de technologiesector aan progressieve en verantwoordelijke bedrijfspraktijken onderstreepte. Het DEI Coalition-gebied organiseerde discussies en workshops om diversiteit, gelijkheid en inclusie in de industrie te versnellen; ondertussen bevatte het hoofdpodium een ​​panel over DEI als een business enabler met leiders van bedrijven zoals Booking.com, Remote en Diverse Leaders in Tech.

Duurzaamheid bleef de afgelopen jaren een centrale focus. Aanwezigen kregen inzicht in duurzaamheid in mode van Thomas Plantenga van Vinted; hoe technologie kan helpen de aarde te decarboniseren in een paneldiscussie met vertegenwoordigers van de Greentech Alliance en andere vooruitstrevende bedrijven; en het verminderen van voedselverspilling van Mette Lykke van Too Good To Go.

Pitches

Natuurlijk is er geen TNW-conferentie zonder serieuze zaken - en serieus plezier. Tussen de padelbanen, karaokeboot en livemuziekacts, presenteerde Pitch Battles opkomende start-/scale-ups voor een VC-jury, terwijl veel een-op-een-vergaderingen oprichters hielpen financiering te vinden.

In 2025 keert TNW Conference terug naar haar roots. Na drie edities in Zaandam, wordt TNW Conference op 19 en 20 juni gehost op de NDSM-werf in Amsterdam. De verhuizing is onderdeel van de ToekomstTiendaagse, tien dagen lang vieren van innovatie voor de 750e 'Birthday' van Amsterdam.

Voor meer hoogtepunten en om je aan te melden voor 2025, bekijk je de website van TNW Conference .

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!