Wouter Hoeffnagel - 28 juni 2024

Deal geeft OpenAI toegang tot content van TIME

OpenAI sluit een contentdeal met TIME. OpenAI krijgt via de meerjarige overeenkomst toegang tot het contentarchief van TIME en mag deze gebruiken voor het trainen van zijn producten, zoals ChatGPT.

Deal geeft OpenAI toegang tot content van TIME image

De deal omvat zowel huidige als historische content van de afgelopen eeuw. OpenAI wil de content gebruiken voor het verbeteren van zijn producten en deze daarnaast tonen in reactie op vragen van gebruikers, met een bronvermelding naar TIME.com. Het partnership geeft TIME daarnaast toegang tot OpenAI-technologie voor het ontwikkelen van nieuwe producten voor zijn publiek.

"Dit partnership met OpenAI versterkt onze missie voor het uitbreiden van toegang tot vertrouwde informatie wereldwijd terwijl de innovatie blijven omarmen om de journalistiek van TIME naar het publiek wereldwijd te brengen", zegt Chief Operating Officer Mark Howard van TIME. Brad Lightcap, Chief Operating Officer van OpenAI: "We werken samen met TIME om het voor mensen te vereenvoudigen toegang te krijgen tot nieuwscontent via onze AI-tools, en om betrouwbare journalistiek te ondersteunen door de juiste verwijzing naar originele bronnen te leveren." Meer informatie is hier beschikbaar.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!